Maria Schack Vindum anbefaler

KULTURANBEFALING Maria Schack Vindum anbefaler et galleri, der lader dig se København oppefra, og en podcast, der giver dig styr på både samfunds- og privatøkonomien.

Set for nylig

Jeg er nok ikke den eneste, som har oparbejdet et solidt forbrug af film og serier af forskellig karakter som eskapistisk redningskrans fra flodbølgen af corona-nyheder. Jeg har set alt fra ’Druk’ (virkelig god og tankevækkende) og ’Parasite’ (mindre god, syntes jeg) til serier som ’Lupin’ (god), ’Bridgerton’ (æstetisk) og ’Vi børn fra Bahnhof Zoo’ (nyfortolkningen af Christiane F.-filmen i serieform, som jeg husker med gru fra min barndom, men i den nye version er lidt for glittet). Men et godt tip til den virkelige verden er ’Cosedis Studio & Gallery’ med fascinerende billeder af København fra luften. Man får lyst til at gå helt tæt på billederne for at spotte den første lejlighed, man boede i på Ravnsborggade, eller bare se, hvordan Kartoffelrækkerne, Indre By eller nogle af byens nye kvarterer ser ud fra luften. Galleriet er vist kun åbent efter aftale, men vi besøgte udstillingen lige inden nedlukningen, og man kan finde Nicolas Cosedis på Instagram

Nogle af grundredskaberne i ledelsesværktøjskassen er blevet udfordret over det seneste år. For hvordan skaber man nærvær og klar kommunikation, når man ikke bare kan træde op på ølkassen, og medarbejderne sidder på 450 adresser over hele landet? Og hvordan modarbejder man, at kalenderen fyldes af et væg-til-væg-tæppe af møder fra klokken 8-17 uden rum til benstræk, mails, hastesager eller smalltalk? De spørgsmål har adfærdsdesign nogle gode svar på, og Morten Münsters ’Jytte er tilbage’ er fuld af konkrete bud på, hvordan man kan undgå forstoppelse i organisationen. For eksempel (og her kommer en spoiler) via det velkendte slack-princip, som sikrer, at der ikke kommer ”kø på motorvejen”, når for mange møder klumper sig sammen. Derudover er jeg glad for politiske biografier i de fleste afskygninger.

Podcasts og lydbøger appellerer virkelig til mig, fordi man kan foretage sig andre ting samtidig. Jeg lytter, når jeg løber, cykler eller går, og selv vasketøjs-duty er gået fra sur pligt til fint frirum til at indtage lidt hjerneføde. Jeg elsker podcasts, som gør mig klogere og giver input på særligt samfunds- og privatøkonomien. For tiden hører jeg ’Rig på viden’, som er en forskningsbaseret podcast om investering, finans og økonomi lavet af André Thormann, Benjamin Zumofen og Henrik Foged Rasmussen. De tre værter er virkelig gode til at gøre forskningen på området tilgængelig og operationel – det er et komplekst område, men viden om økonomiske sammenhænge er ekstremt vigtigt for menneskers livskvalitet. Man bliver ikke lykkelig af at skrabe penge sammen, men jeg tror omvendt, at man godt kan blive ulykkelig af at træffe dårlige økonomiske valg.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024