Nikolas Lyhne-Knudsen anbefaler

KULTURANBEFALING Nikolas Lyhne-Knudsen lader sig inspirere af skønlitteraturen både privat og som leder. Og så anbefaler han en spændende podcast, der sætter historien i kontekst og perspektiv.

Foto: Danske Spil

Nikolas Lyhne-Knudsen
Direktør i Danske Spil. Han har tidligere været direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion i Danmarks Radio og afdelingschef i Finansministeriet.

Set for nylig

Jeg har lige genset filmen ’Steve Jobs’ fra 2015. Jobs var et unikum, men jeg er ikke en stor beundrer af ham som menneske eller som leder. Filmen er nuanceret og har heldigvis ikke én morale, som den stopfodrer os med. En af pointerne er, at man godt kan være både ambitiøs og ordentlig – noget Jobs mildest talt ikke altid var. Filmen er skrevet af Aaron Sorkin, som er mester i at skrive film om kloge mennesker, der taler om kloge ting på kloge måder. Derudover ser jeg serien ’Yellowstone’. Den handler om moderne cowboys i Montana og får mig til at drømme om at komme til Yellowstone National Park med min familie i et mobilehome, når verden engang åbner. Herhjemme glæder jeg mig til igen at kunne se ’livemusik i DR Koncerthuset’ og til at se nærmere på ’en veltilberedt frokostmenu på en god restaurant’. Forresten er ’Oraklet fra Fondue’ et skønt program om venskab og ægte, jordnær madglæde.

Hørt for nylig

Jeg lytter næsten altid til en podcast, radio, lydbog eller musik. Lyd passer til transport, arbejde, motion, madlavning, afslapning og fest. Jeg har for nylig og med stor fornøjelse lyttet til podcasten Gamblers. Jeg tiltrådte for et halvt år siden som administrerende direktør i Danske Spil, og ’Gamblers’ giver et blik ind i en verden af fuldtidsprofessionelle spillere, som jeg ikke kendte. Jeg nyder også på tredje år podcasten Revisionist History. Præmissen er, at mange ting misforstås i øjeblikket og i samtiden, og at verden er mere nuanceret, end den første, hurtige dom tilsiger. Start med afsnittet ’The King of Tears’. Hvis det afsnit ikke får én på krogen, skal man ikke spilde mere tid på det. Afsnittet handler om countrymusik, og det minder mig om, at jeg i vintermørket under nedlukningen har hørt virkelig meget countrymusik med ’Tyler Childers’ og ’Colter Wall’. Begge får mine allervarmeste anbefalinger.

Læst for nylig

Skønlitteratur giver mig inspiration i dagligheden – både privat og som leder. God skønlitteratur giver indblik i mennesker, samfund og sammenhænge udover ens eget liv. Men skønlitteratur handler også om fantasi – om evnen til at forestille sig noget, der ikke findes endnu. Det handler ledelse også om. At lede og motivere mennesker med vidt forskellige baggrunde og træffe beslutninger om en ukendt fremtid. Jeg har netop genlæst ’Øst for Paradis’ af John Steinbeck for tredje gang. Og hver gang kommer jeg til samme konklusion: Det er den bedste bog, jeg har læst. Den er klog, tidløs og fuld af humor og lune. Til sidst vil jeg slå et slag for graphic novels. Tegneserier har stadig i mange kredse et lidt blakket og barnligt ry. Det er helt forkert og urimeligt. Efter min opfattelse finder man de største kreative kraftpræstationer i populærkulturen i netop tegneserierne. ’Planetary’ af Warren Ellis og John Cassaday er eksempelvis en eksplosion af originale idéer.

Omtalte personer

Nikolas Lyhne-Knudsen

Direktør, Danske Spil
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2003)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024