Nyt lederskab med 
Elize Dimare
Johnny Sørensen

Nomadelederens kompas: Fire & Shield-metoden 

Er du én af dem, der glæder sig til at komme tilbage til normale tilstande ovenpå corona, lockdown, diverse ordninger og restriktioner? Måske sukker du ligefrem efter de gode gamle dage. Men det er der ingen grund til. For det eneste, vi er sikre på ikke at få igen, er fortiden. 

Det er mange år siden, vi alle sammen blev enige om, at vi lever i en forandringstid. Siden da er det med forandringer kun gået stærkere og stærkere. Færre og færre har samme job hele karrieren igennem, uanset om de har samme arbejdsgiver i en lang årrække. Kunderne udvikler sig i takt med samfundet, og organisationer flytter sig med. Det kan være frustrerende og bekymrende, men det rummer også muligheder, hvis man evner at tilpasse sig løbende. Al ledelse er blevet forandringsledelse, og tilpasning er et vilkår som leder.

På disse sider har vi tidligere skrevet om begrebet ’nomadeledelse’ som en betegnelse for ledelse i en verden i evig bevægelse. For nomader er stilstanden jo farlig – ikke bevægelsen. Og netop ved at italesætte det som noget nødvendigt, men også som noget positivt, kan vi hjælpe os selv, vores teams og hinanden til at slippe utrygheden over forandringen og sammen se de muligheder, den også rummer.

Hvis der er krise, pres og fornemmelsen af at være presset til det yderste, skal du skrue op for shield-håndtaget. Er der træghed, ’happy-camper’-stemning og brok over maden i kantinen, kan du roligt skrue op for fire-håndtaget.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu