Sophie Hæstorp Andersen anbefaler

KULTURANBEFALING Sophie Hæstorp Andersen har fundet kunst i de lokale kvarterer i Københavns Nordvest, og så anbefaler hun en tegneserie for voksne til inspiration for alle unge kvinder.

Foto: Kredit_Philip Daval/Ritzau Scanpix

Sophie Hæstorp Andersen
Sophie Hæstorp Andersen er regionrådsformand i Region Hovedstaden og Socialdemokratiets spidskandidat til rollen som overborgmester i Københavns Kommune.

Set for nylig

På Rentemestervej og Møntmestervej i Nordvest i København kan man finde en masse smukke ’gavlmalerier’. Jeg var ude og se dem for nylig, og de er en fed mulighed for at se danske og internationale kunstnere rulle sig ud i stort format. Og så kan det gøres, mens man går en søndagstur. Jeg kan godt lide at udforske byen på den måde, og jeg synes, det er en god mulighed for her i coronatiden at se på kunst uden at være inden for. Gavlmalerierne er en ny måde at indtage byrummet på, og det kunne vi godt bruge noget mere af. Når der er bykunst i Nordvest, giver det os lejlighed til at udforske de dele af byen, vi måske ikke kommer i normalt. Alle kan gå en tur i Kongens Have, men jeg anbefaler at tage en tur til Nordvest på din næste søndagstur.

Hørt for nylig

Sidste år hørte jeg færingen Teitur spille til ’Sommer i Haveselskabet’. Hans musikalske univers var helt fantastisk at opleve. Han spiller der igen til sommer, hvor Peter Sommer og Barbara Moleko også er en del af lineuppet. Udendørskoncerter skaber et helt særligt fællesskab mellem tilhørerne. De kan noget andet end en stor koncert i Royal Arena – selvom det også er et format, jeg holder meget af, særligt hvis det er Suspekt, der spiller. Vi savner vist alle kulturelle oplevelser i alle afskygninger. Jeg håber virkelig, at vi kan få lov til at opleve de udendørs koncerter i Frederiksberg Have til sommer.

Læst for nylig

Jeg læser både skønlitteratur og faglitteratur. Men tegneserier for voksne er også et format, jeg holder meget af. Det skaber et særligt rum, som nogle gange kan give et afbræk fra virkeligheden. Det, tror jeg, er vigtigt. Tegneserien ’Hit-Girl i Hollywood’ af Pernille Ørum er virkelig god. Hit-Girl er en sej kvindelig superhelt på blot 12 år, der giver de onde superskurke tørt på. Det er en fin historie til alle de seje unge kvinder, der sidder ude i stuerne og drømmer om at blive superhelte. Pernille Ørum, der har tegnet serien, er derudover en virkelig dygtig og inspirerende kunstner.

Omtalte personer

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024