Sundhedsvæsenet spilder over 20 milliarder hvert år på unødvendige behandlinger

Omkring en femtedel af udgifterne i sundhedsvæsenet bliver brugt på overflødige behandlinger og undersøgelser, der ikke gavner patienterne, og som i værste fald kan gøre mere skade end gavn. Nu forsøger stærke kræfter i sundhedsvæsenet at råbe politikere og embedsfolk op.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Jens ReiermannTorben K. Andersen

Ondt i ryggen er en folkesygdom i Danmark.

Omkring 20 procent af alle procedurer og behandlinger i sundhedsvæsenet er overflødige ifølge OECD. Det svarer til et spild i det danske sundhedsvæsen på 20-30 milliarder kroner hvert år.

Susanne Axelsen
Formand for Videnskabelige Selskaber og leder af Vælg Klogt

Næsten en million danskere lever i dag med lænderygsmerter, som er den hyppigste årsag til folks besøg hos den praktiserende læge, og som hvert år koster det danske samfund milliarder af kroner i tabt arbejde og ekstra udgifter til sundhedsvæsenet.

Tidligere blev folk med rygsmerter i Region Syddanmark – ligesom alle andre steder i landet – nærmest rutinemæssigt henvist til dyre røntgenundersøgelser og MR-scanninger, i håb om at de kunne hjælpe til at finde svar.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024