Bliver der begået flere og flere indbrud i Danmark? Nej, faktisk er der nu rekordfå

Selvom der bliver begået flere indbrud i Danmark end i lande omkring os, så er antallet nu nede på et rekordlavt niveau, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Indbrud og tyveri i Danmark er nu på et rekordlavt niveau.

For ikke siden 1995 er der anmeldt så få ejendomsforbrydelser som i første kvartal af 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistisk.

Ejendomsforbrydelser dækker over indbrud, tyveri og brugstyveri. Og færre danskere oplever således at komme hjem og finde ud af, at en indbrudstyv har været på spil.

Siden 2009 er antallet af anmeldelser af indbrud i danske hjem nemlig dykket 48 procent. Og regner man indbrud i virksomheder og forretninger med, er antallet af forbrydelser faldet fra at være 27.348 i 2009 til nu 13.068 i 2018. Det er et fald på 52 procent.

Sidste år kunne en undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd ellers slå fast, at der er markant flere indbrud i danske hjem, end der er i boliger i andre lande, vi normalt sammenligner os med.

Undersøgelsens konklusion vakte harme, da en af årsagerne til de mange indbrud i Danmark er, at politiet kun i få tilfælde får fanget og sigtet gerningsmanden. Dermed kan indbrudstyve fortsætte deres lyssky forretninger, og politiet har ikke held til at afskrække dem fra at begå indbrud.

Men selvom indbrudstyve har bedre betingelser her i landet end i landene omkring os, falder antallet af indbrud i Danmark alligevel år for år og har nu nået det laveste niveau, siden Danmarks Statistik begyndte at sæsonkorrigere i 1995.

Læs hele nyheden hos Danmarks Statistik.

 

LÆS OGSÅ: Er Malmø den næstmest kriminelle by i Europa?

LÆS OGSÅ: Er rumænske tiggere multi-kriminelle?

LÆS OGSÅ: BT sender ved en fejl falsk mordhistorie på gaden

LÆS OGSÅ: Mange danskere tror kriminaliteten er værre end den er

LÆS OGSÅ: Ved du, hvor mange indbrud der begås i danske hjem?

Forrige artikel Eksperternes dom: Der er intet alternativ til Facebook - endnu Eksperternes dom: Der er intet alternativ til Facebook - endnu Næste artikel Eks-ministre føler sig manipuleret af russisk stats-tv Eks-ministre føler sig manipuleret af russisk stats-tv

Redaktionen holder sommerpause

TjekDets redaktion holder ferie frem til den 3. august, hvor vi vender stærkt tilbage. Du kan stadig tippe os om påstande i den offentlige debat, som du mener fortjener et faktatjek. Du kan skrive til os på tip@tjekdet.dk eller udfylde vores tipformular.

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere.