Bliver der begået flere og flere indbrud i Danmark? Nej, faktisk er der nu rekordfå

Selvom der bliver begået flere indbrud i Danmark end i lande omkring os, så er antallet nu nede på et rekordlavt niveau, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Indbrud og tyveri i Danmark er nu på et rekordlavt niveau.

For ikke siden 1995 er der anmeldt så få ejendomsforbrydelser som i første kvartal af 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistisk.

Ejendomsforbrydelser dækker over indbrud, tyveri og brugstyveri. Og færre danskere oplever således at komme hjem og finde ud af, at en indbrudstyv har været på spil.

Siden 2009 er antallet af anmeldelser af indbrud i danske hjem nemlig dykket 48 procent. Og regner man indbrud i virksomheder og forretninger med, er antallet af forbrydelser faldet fra at være 27.348 i 2009 til nu 13.068 i 2018. Det er et fald på 52 procent.

Sidste år kunne en undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd ellers slå fast, at der er markant flere indbrud i danske hjem, end der er i boliger i andre lande, vi normalt sammenligner os med.

Undersøgelsens konklusion vakte harme, da en af årsagerne til de mange indbrud i Danmark er, at politiet kun i få tilfælde får fanget og sigtet gerningsmanden. Dermed kan indbrudstyve fortsætte deres lyssky forretninger, og politiet har ikke held til at afskrække dem fra at begå indbrud.

Men selvom indbrudstyve har bedre betingelser her i landet end i landene omkring os, falder antallet af indbrud i Danmark alligevel år for år og har nu nået det laveste niveau, siden Danmarks Statistik begyndte at sæsonkorrigere i 1995.

Læs hele nyheden hos Danmarks Statistik.

 

LÆS OGSÅ: Er Malmø den næstmest kriminelle by i Europa?

LÆS OGSÅ: Er rumænske tiggere multi-kriminelle?

LÆS OGSÅ: BT sender ved en fejl falsk mordhistorie på gaden

LÆS OGSÅ: Mange danskere tror kriminaliteten er værre end den er

LÆS OGSÅ: Ved du, hvor mange indbrud der begås i danske hjem?

Forrige artikel Eksperternes dom: Der er intet alternativ til Facebook - endnu Eksperternes dom: Der er intet alternativ til Facebook - endnu Næste artikel Eks-ministre føler sig manipuleret af russisk stats-tv Eks-ministre føler sig manipuleret af russisk stats-tv
DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Materialistkæden Matas advarer mod en svindelmail, der i de seneste dage er havnet i mange danskeres indbakke. Her tages kæden til indtægt for at sælge masken OxyBreath Pro. En maske, der hævdes at være effektiv mod coronavirus. Men kæden forhandler slet ikke masken.