Bliver der begået flere og flere indbrud i Danmark? Nej, faktisk er der nu rekordfå

Selvom der bliver begået flere indbrud i Danmark end i lande omkring os, så er antallet nu nede på et rekordlavt niveau, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Indbrud og tyveri i Danmark er nu på et rekordlavt niveau.

For ikke siden 1995 er der anmeldt så få ejendomsforbrydelser som i første kvartal af 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistisk.

Ejendomsforbrydelser dækker over indbrud, tyveri og brugstyveri. Og færre danskere oplever således at komme hjem og finde ud af, at en indbrudstyv har været på spil.

Siden 2009 er antallet af anmeldelser af indbrud i danske hjem nemlig dykket 48 procent. Og regner man indbrud i virksomheder og forretninger med, er antallet af forbrydelser faldet fra at være 27.348 i 2009 til nu 13.068 i 2018. Det er et fald på 52 procent.

Sidste år kunne en undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd ellers slå fast, at der er markant flere indbrud i danske hjem, end der er i boliger i andre lande, vi normalt sammenligner os med.

Undersøgelsens konklusion vakte harme, da en af årsagerne til de mange indbrud i Danmark er, at politiet kun i få tilfælde får fanget og sigtet gerningsmanden. Dermed kan indbrudstyve fortsætte deres lyssky forretninger, og politiet har ikke held til at afskrække dem fra at begå indbrud.

Men selvom indbrudstyve har bedre betingelser her i landet end i landene omkring os, falder antallet af indbrud i Danmark alligevel år for år og har nu nået det laveste niveau, siden Danmarks Statistik begyndte at sæsonkorrigere i 1995.

Læs hele nyheden hos Danmarks Statistik.

 

LÆS OGSÅ: Er Malmø den næstmest kriminelle by i Europa?

LÆS OGSÅ: Er rumænske tiggere multi-kriminelle?

LÆS OGSÅ: BT sender ved en fejl falsk mordhistorie på gaden

LÆS OGSÅ: Mange danskere tror kriminaliteten er værre end den er

LÆS OGSÅ: Ved du, hvor mange indbrud der begås i danske hjem?

Forrige artikel BT sender ved en fejl falsk mordhistorie på gaden BT sender ved en fejl falsk mordhistorie på gaden Næste artikel Eks-ministre føler sig manipuleret af russisk stats-tv Eks-ministre føler sig manipuleret af russisk stats-tv
De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

Fake news og desinformation er et betændt emne i Italien. Der er langt fra enighed om problemets størrelse, ej heller løsningsmodellerne. Myndighederne har indført initiativer mod desinformation, der spænder fra uddannelse af elever til en ”rød-knap-tjeneste”, der giver borgere adgang til at indberette falske nyheder til en online-politi-enhed.

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Fire store techvirksomheder har aflagt rapport til EU om deres indsats mod desinformation. Fint, men der skal mere til, lyder svaret fra EU-Kommissionen, der mandag fik besøg af Facebook.

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Med næsten 16 millioner kroner i ryggen skal et nyt dansk forskningscenter undersøge årsagerne til og konsekvenserne af hadefulde ytringer på internettet. I sidste ende er målet at præsentere strategier, der kan dæmme op for fjendtlige politiske debatter.

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Ukendte bagmænd har oprettet falske facebooksider, hvor de misbruger navnene på flere af de nykårede danske verdensmeste i håndbold. Til sammen har siderne allerede nu langt over 100.000 følgere. I sidste ende kan de falske sider bruges til at lokke penge ud af dig.

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Ifølge nyt studie er Britta Nielsens formodede svindel for millioner i Socialstyrelsen en statistisk undtagelse, og forskernes nye fund kan være med til at forklare svindelnumrene blandt mandlige topfolk i finansverdenen. Høj løn og løgnagtighed følges ad. Og så er mænd – statistisk set – større løgnere end kvinder.

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook vil gøre op med påvirkningskampagner. Derfor skal nye regler gøre det mere besværligt at indrykke politiske annoncer på det sociale medie. Reglerne vil også gælde i forbindelse med europaparlamentsvalg den 26. maj og folketingsvalget, der skal finde sted senest den 17. juni i år.

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Danmarks integrationsindsats halter håbløst efter Norges og Sveriges, hvor langt flere flygtninge er i arbejde, konkluderer chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening. Men den konklusion afviser flere forskere.

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Endnu engang må det dansk-svenske postselskab PostNord ufrivilligt lægge navn til et fupnummer, der i disse dage tikker ind på mange danskeres mobiltelefoner. Du lokkes med en gratis mobiltelefon, men skal i stedet betale dyrt for et abonnement på en angivelig datingside.

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Ifølge en dansk forsker hjælper det ikke på klimaproblemerne at lade være med at spise kød, da det animalske landbrug ikke tilføjer flere drivhusgasser til atmosfæren - det er de samme drivhusgasser, der kører i ring. Men den påstand holder ikke.