Indvandrer arresteret på manipuleret billede

"En illegal (indvandrer, red.), der forsøgte at stemme, er blevet arresteret," lyder det i en Twitter-opdatering, der er blevet delt adskillige gange. Der er dog et lille problem med billedet.

Thomas Hedin
 



Fakta

tjekdet tjek det vores dom

”Jeg har lige hørt, at en illegal (indvandrer, red.), der forsøgte at stemme, er blevet arresteret. ICE holder øje med stemmestederne! Tak Ice!”

Citat: Opdatering på Twitter ledsaget af foto.

td_loegn

Historien er helt hen i vejret. Billedet er manipuleret.

Et billede af en politimand fra de amerikanske immigrationsmyndigheder, der er i færd med at anholde en angivelig illegal indvandrer,

En illegal indvandrer har stillet sig i kø ved et stemmested, men bliver anholdt af en politimand fra de amerikanske immigrationsmyndigheder, U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE).

Dét er motivet på et foto, der er blevet delt heftigt på de sociale medier siden den 28. oktober. Der er bare et enkelt problem. Billedet er manipuleret.

Det er projektet Electionland, der under den amerikanske præsidentvalgkamp overvågede stemmeprocessen ved valgsteder landet over, som har afsløret falskneriet.

Der er tale om to forskellige billeder, der ved billedbehandling er blevet fusioneret.

manu1

Electionland har fundet frem til originalerne. På det ene foto er en mand fra ICE angiveligt i gang med at arresteret en formodet illegal indvandrer. På det andet foto ses rigtig nok en kø afvælgere, der ifølge Electionland venter på at kunne afgive deres stemme ved et primærvalg i den amerikanske delstat Arizona den 22. marts 2016.

mani2
Kilde: Jessica Huseman, ProPublica og Rachel Glickhouse, Univision.


Det manipulerede billede blev oprindelig delt af en Trump-støtter og var ledsaget af en tekst i et truende sprog, der skulle skræmme latinamerikanske vælgere fra at afgive deres stemme ved præsidentvalget den 8. november.

Læs mere på Electionlands hjemmeside.

 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu