Nej, Cristiano Ronaldo omdanner ikke sine hoteller til coronahospitaler

Nyheden om, at den verdensberømte fodboldspiller Cristiano Ronaldo vil omdanne sine hoteller til hospitaler for at afhjælpe coronakrisen, spreder sig hurtigt på de sociale medier. Men historien har intet på sig.

<div>"Vi er et hotel. Vi skal ikke være hospital. Det er en dag som alle andre, vi er og forbliver et hotel,” siger talsmand for fodboldspilleren Cristiano Ronaldos hoteller.</div>
"Vi er et hotel. Vi skal ikke være hospital. Det er en dag som alle andre, vi er og forbliver et hotel,” siger talsmand for fodboldspilleren Cristiano Ronaldos hoteller.
Foto: Satish Kumar Subramani/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Rolsted

Fakta

"Ronaldo forvandler luksushotel til hospital – betaler selv lægernes lønninger."

Kilde: Overskrift i artikel fra dansk netmedie.

 

En talsmand for den 35-årige fodboldspillers hoteller, Pestana CR7, oplyser, at nyheden ikke har noget på sig.

Den verdensberømte fodboldspiller Cristiano Ronaldo omdanner sine to Pestana CR7-hoteller i Portugal til hospitaler og betaler endda læger og sygeplejerskers løn fra egen lomme for at afhjælpe coronakrisen i sit hjemland.

Sådan lyder den utrolige nyhed om den gavmilde fodboldspiller. En nyhed, der har fundet vej til både danske og udenlandske netmedier, ligesom adskillige twitterprofiler har delt opslag om sagen.

Men der er ikke hold i historien.

Et af de danske netmedier, der bringer historien er Delbart.dk, der henviser til den svenske avis Expressen, som dog siden har afkræftet historien.

”Marcas (spansk sportsmedie, red.) artikel om Cristiano Ronaldo spredte sig hurtigt, men nu ser det ud til, at det var for godt til at være sandt,” skriver Expressen og henviser til sportsmediet Goal, som citerer en talsmand for et af hotellerne (via RTLNieuws):

"Vi er et hotel. Vi skal ikke være hospital. Det er en dag som alle andre, vi er og forbliver et hotel,” lyder det fra talsmanden.

Til det franske nyhedsbureau AFP fortæller en hoteltalsmand også, at ”informationen er unøjagtig. Vi har ikke modtaget nogen indikation i denne henseende”. Det afvises altså, at Ronaldo har bedt om at få sine hoteller omdannet til hospitaler.

AFP skriver, at det især er dette tweet fra 14. marts, der har sagt gang i rygtet, som det spanske sportsmedie Marca efterfølgende bragte som en nyhed.

Artiklen fortsætter under billedet

Fakta

Tweetet, der ifølge det franske nyhedsbureau AFP satte gang i spredningen af den falske historie om Cristiano Ronaldos coronahospitaler. (Foto: Screenshot fra Twitter)

Marca har ifølge AFP fjernet historien fra sin hjemmeside uden yderligere forklaring.

Cristiano Ronaldo har ikke selv dementeret historien, men lagde 14. marts et billede op på sin Instagram-profil, hvor han beder sine følgere om at følge WHO’s og de øvrige sundhedsmyndigheders vejledninger.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fakta

Opslag på Cristiano Ronaldos instagramprofil 14. marts 2020. (Foto: Screenshot fra fodboldspillerens instagramprofil)

Heller ikke det danske netmedie Delbart.dk har dementeret historien. 

TjekDet har kontaktet netmediet for at spørge, hvorfor de fortsat har nyheden liggende på deres hjemmeside. Men de er ikke vendt tilbage på redaktionens henvendelse.

I skrivende stund er der 2.060 bekræftede smittetilfælde i Portugal, mens 23 er døde, og 5 er erklæret raske. Det oplyser John Hopkins University Coronavirus Resource Center i den seneste opdatering 23. marts klokken 13.25.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu