PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning

Flere danskere får i øjeblikket SMS’er om, at de har en pakke liggende hos PostNord. Den kan de få udleveret, hvis bare de lige betaler 19 kroner. Men det er et svindelnummer, advarer PostNord.

Adskillige danskere modtager i øjeblikket SMS’er, der tilsyneladende er afsendt af PostNord. Heri står, at der er en pakke, der venter på dem, og for at få fat i den, skal man bare lige betale 19 kroner. 

Men det er svindel, advarer PostNord. De opfordrer samtidig til, at man ikke klikker på linket, men i stedet sletter beskeden omgående.

"Pas på! Der er en ny fup-sms i omløb. Det er ikke PostNord, der er afsender. Dukker den op på din mobil, så tryk ikke på linket, men slet den," skriver selskabet blandt andet i et opslag på Facebook.

Går du i øvrigt og venter på en pakke, som PostNord skal levere, så er der en sikker måde at få besked om, hvornår pakken kommer.

"Hvis du henter vores gratis app "PostNord", så kan du være helt sikker på, at de beskeder, du får om din pakke i app´en, er fra os," skriver selskabet i facebookopslaget.

Vi har fundet flere facebookbrugere, der deler eksempler på SMS’erne, som de har modtaget. Formuleringerne er ikke helt ens, men fælles for dem alle er, at de forsøger at lokke penge ud af dig, så du overhovedet kan få fingrene i den pakke, som du slet ikke går og venter på.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Det er langt fra første gang, at PostNord er udsat for et lignende svindelnummer. I løbet af de senere år har mange danskere fået SMS'er, hvor indholdet, budskabet og lokkemaden er den samme: Betal og få "din" pakke. Gør du det, så er du blevet en slat penge fattigere, mens svindlerne læner sig tilbage og håber på at få fyldt deres bankkonto. Og måske tilegner svindlerne sig endda dine kreditkortoplysninger.

Du risikerer at tegne et abonnement på ingenting

Trodser du PostNords opfordring til at slette SMS'en og klikker på linket i SMS'en, så havner du på en hjemmeside, hvor du får at vide, at den angivelige pakke indeholder en mobiltelefon. Nu bliver du bedt om at oplyse, hvor og hvornår du vil have pakken leveret. Men så kikser logikken, for nu fremgår det, at pakken leveres af fragtfirmaet DHL og ikke PostNord.

Artiklen fortsætter under billedet

Eksempler på skærmbilleder, som du bliver præsenteret for, hvis du gør det, du ikke bør gøre, nemlig alligevel klikker på linket i SMS'en.

Men svindlerne er slet ikke interesserede i at sende en mobiltelefon. Tilsyneladende tegner man i virkeligheden et abonnement på en filmstreamingtjeneste, der hedder Pickaflick. Væk er "din" pakke, nu er du ved at binde dig og din bankkonto til at betale for en tjeneste - måned efter måned.

Flere steder på internettet advares der mod netop Pickaflick, der angiveligt i flere tilfælde har hævet penge på ‘abonnenternes’ kreditkort uden at have fået lov til det - og uden at kreditkortindehaverne har fået noget for pengene.  

Har man ved en fejl fået tegnet abonnementet, skal man omgående kontakte sin bank.

LÆS OGSÅ: Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk

LÆS OGSÅ: Fårup Sommerland advarer mod gratis billetter: ”Det er spam og fup”

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

Forrige artikel Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Næste artikel DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme
To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

Drik to glas vin om dagen og tab dig. Sådan lyder slankerådet i en artikel på netmediet Dagens.dk. Ifølge netmediet skulle det endda være videnskabeligt bevist. Men to forskere, TjekDet har talt med, kan ikke genkende deres forskningsresultater i det berusende slankeråd.    

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Danske virksomheder har i den seneste tid oplevet et bombardement af falske konkurrencer. Denne gang er det endnu en biografkonkurrence, som tilsyneladende udloves af Smartbox på Facebook. Men ingen gratis popcorn denne gang; opslaget er løgn og latin. 

Her er verdens rigeste lande

Her er verdens rigeste lande

USA bliver ofte kaldt den største økonomi i verden, men størst er ikke nødvendigvis rigest. Og hvilket land, der har den største økonomi eller er rigest, kan være forskelligt, alt efter hvordan man gør det op.

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Antallet af indbrud styrtdykker, og det har politiet illustreret i en graf på deres facebookprofil. Men brugerne er rasende og beskylder politiet for at snyde med både tal og graf. Vi tjekker, hvad der er op og ned.  

Historisk skifte:  Vælgerne har fået større tillid til politikerne

Historisk skifte: Vælgerne har fået større tillid til politikerne

15 års nedtur er stoppet. Efter valget i juni er vælgernes tillid til politikerne nu atter på vej op. Danmark trodser dermed overraskende den internationale tendens. Tilliden er tilbage på niveauet fra før den stramme krisepolitik i 2010. Det viser stor valgundersøgelse.

Kinas desinformation udvides med små skridt

Kinas desinformation udvides med små skridt

I Kina forsøger staten i højere grad end tidligere at kontrollere stort set alle former for information i det store land. Men noget tyder på, at de så småt er i gang med et internationalt indtog.

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.