PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning

Flere danskere får i øjeblikket SMS’er om, at de har en pakke liggende hos PostNord. Den kan de få udleveret, hvis bare de lige betaler 19 kroner. Men det er et svindelnummer, advarer PostNord.

Adskillige danskere modtager i øjeblikket SMS’er, der tilsyneladende er afsendt af PostNord. Heri står, at der er en pakke, der venter på dem, og for at få fat i den, skal man bare lige betale 19 kroner. 

Men det er svindel, advarer PostNord. De opfordrer samtidig til, at man ikke klikker på linket, men i stedet sletter beskeden omgående.

"Pas på! Der er en ny fup-sms i omløb. Det er ikke PostNord, der er afsender. Dukker den op på din mobil, så tryk ikke på linket, men slet den," skriver selskabet blandt andet i et opslag på Facebook.

Går du i øvrigt og venter på en pakke, som PostNord skal levere, så er der en sikker måde at få besked om, hvornår pakken kommer.

"Hvis du henter vores gratis app "PostNord", så kan du være helt sikker på, at de beskeder, du får om din pakke i app´en, er fra os," skriver selskabet i facebookopslaget.

Vi har fundet flere facebookbrugere, der deler eksempler på SMS’erne, som de har modtaget. Formuleringerne er ikke helt ens, men fælles for dem alle er, at de forsøger at lokke penge ud af dig, så du overhovedet kan få fingrene i den pakke, som du slet ikke går og venter på.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Det er langt fra første gang, at PostNord er udsat for et lignende svindelnummer. I løbet af de senere år har mange danskere fået SMS'er, hvor indholdet, budskabet og lokkemaden er den samme: Betal og få "din" pakke. Gør du det, så er du blevet en slat penge fattigere, mens svindlerne læner sig tilbage og håber på at få fyldt deres bankkonto. Og måske tilegner svindlerne sig endda dine kreditkortoplysninger.

Du risikerer at tegne et abonnement på ingenting

Trodser du PostNords opfordring til at slette SMS'en og klikker på linket i SMS'en, så havner du på en hjemmeside, hvor du får at vide, at den angivelige pakke indeholder en mobiltelefon. Nu bliver du bedt om at oplyse, hvor og hvornår du vil have pakken leveret. Men så kikser logikken, for nu fremgår det, at pakken leveres af fragtfirmaet DHL og ikke PostNord.

Artiklen fortsætter under billedet

Eksempler på skærmbilleder, som du bliver præsenteret for, hvis du gør det, du ikke bør gøre, nemlig alligevel klikker på linket i SMS'en.

Men svindlerne er slet ikke interesserede i at sende en mobiltelefon. Tilsyneladende tegner man i virkeligheden et abonnement på en filmstreamingtjeneste, der hedder Pickaflick. Væk er "din" pakke, nu er du ved at binde dig og din bankkonto til at betale for en tjeneste - måned efter måned.

Flere steder på internettet advares der mod netop Pickaflick, der angiveligt i flere tilfælde har hævet penge på ‘abonnenternes’ kreditkort uden at have fået lov til det - og uden at kreditkortindehaverne har fået noget for pengene.  

Har man ved en fejl fået tegnet abonnementet, skal man omgående kontakte sin bank.

LÆS OGSÅ: Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk

LÆS OGSÅ: Fårup Sommerland advarer mod gratis billetter: ”Det er spam og fup”

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

Forrige artikel Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Næste artikel DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme
Kendt komiker må igen lægge ansigt til det pureste opspind

Kendt komiker må igen lægge ansigt til det pureste opspind

Anders Matthesen har ifølge en artikel postet hele 500 millioner kroner i en bitcoin-investeringsplatform, som hjælper almindelige mennesker af med deres gæld. Men artiklen er pure opspind designet til at snyde godtroende folk. 

Hvor mange pensionsmodne lønmodtagere har egentlig nedslidende jobs?

Hvor mange pensionsmodne lønmodtagere har egentlig nedslidende jobs?

Mette Frederiksen har taget hul på forhandlingerne, der skal opfylde et af hendes mest profilerede valgløfter: Tidligere pension til nedslidte. Hvem og hvor mange der kunne se frem til den ret, ville S ikke ud med. I foråret gik vi alligevel på jagt efter et muligt svar. 

Russisk medie: ”Vi siger ikke, det er sandt”

Russisk medie: ”Vi siger ikke, det er sandt”

Det russiske statsmedie Sputnik ser ikke noget problem i, at de ligesom Jyllands-Posten bragte en falsk historie om knivbevæbnede migranter. "Vi siger ikke om det er sandt eller ikke sandt,” lyder det fra nyhedschefen for det russiske medie.

Danske tv-værter misbruges i falske annoncer for tape

Danske tv-værter misbruges i falske annoncer for tape

Med en særlig type tape behøver du aldrig at bekymre dig om smerter igen. Sådan reklamerer flere kendte tv-værter i en række annoncer på nettet. Men værternes navne og billeder er blevet misbrugt. Og tapens effekt er næppe så fantastisk, som det påstås i annoncerne. 

Nej, hun er ikke den nye creme-dronning

Nej, hun er ikke den nye creme-dronning

Sofie Linde har haft en sommer i netsvindlernes søgelys. Først blev hendes navn og ansigt misbrugt til at sælge slankepiller, og nu skulle hun angiveligt være på banen med en natcreme. Igen er der dog tale om svindel. 

Hvem betaler egentlig topskat?

Hvem betaler egentlig topskat?

Topskatten er ofte en varm kartoffel i den offentlige politiske debat. Men hvem er det egentlig, politikerne taler om, når de nævner topskatteyderne? TjekDet har undersøgt sagen.

Kan en graviditetstest afsløre testikelkræft?

Kan en graviditetstest afsløre testikelkræft?

Et opslag på Facebook anbefaler alle mænd i alderen 18-40 år at tage en graviditetstest for at tjekke, om de har testikelkræft. Men to kræftlæger mener, at man skal være påpasselig med at følge denne anbefaling.