PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms og mail om pakker til afhentning

Flere danskere får i øjeblikket mails og SMS’er om, at de har en pakke liggende hos PostNord. Den kan de afhente, hvis bare de betaler fem kroner. Men det er et svindelnummer, advarer PostNord.

Adskillige danskere modtager i øjeblikket mails og SMS’er, der tilsyneladende er afsendt af PostNord. Heri står, at der er en pakke, der venter på dem, og for at få fat i den, skal der bare lige betales fem kroner. 

Men det er svindel, advarer PostNord både på Facebook og på deres egen hjemmeside. PostNord opfordrer samtidig til, at man ikke klikker på linket, men i stedet sletter beskeden omgående.

“Teksterne i beskederne er meget forskellige, men typisk indgår nummeret YF-2521556. Vi kender ikke til alle varianter af beskederne. Er du i tvivl, så kan du se eksempler på postnord.dk,” oplyser selskabet. 

Mange Facebookbrugere deler eksempler på SMS’erne. Formuleringerne er rigtig nok ikke helt ens, men fælles for dem alle er, at linket i beskederne fører til samme fup-hjemmeside. De har forskellige webadresser, der dog minder om PostNords adresse, for eksempel www.postnorde.com eller www.postennord.com. Men PostNords rigtige hjemmeside hedder www.postnord.dk.

På hjemmesiden bliver man bedt om at betale fem kroner for fragten, og som ekstra lokkemad fortæller fupmagerne, at pakken indeholder en telefon fra elektronikkæden Elgiganten.

Du risikerer at tegne et abonnement på ingenting

Men svindlerne er slet ikke interesseret i at sende en mobiltelefon. Tilsyneladende tegner man i virkeligheden et abonnement på en “underholdningstjeneste”, der hedder 247playz.com. Her bliver der lokket med fri streaming af musik, film og spil.

Flere steder på internettet advares der mod netop 247playz.com, der angiveligt i flere tilfælde har hævet penge på ‘abonnenternes’ kreditkort uden at have fået lov til det - og uden at kreditkortindehaverne har fået noget for pengene.  

Har man ved en fejl fået tegnet abonnementet, skal man omgående kontakte sin bank.

Eksempler på fup-beskederne

LÆS OGSÅ: IKEA ADVARER: Svindelnummer erklærer dig for vinder af gavekort

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

LÆS OGSÅ: SAS misbruges i falsk konkurrence på Facebook

LÆS OGSÅ: Bank advarer mod bitcoin-svindelnummer

LÆS OGSÅ: Sådan tjekker du om netbutikken er fup

Forrige artikel Nej, dette er ikke en demonstration for børneægteskaber Nej, dette er ikke en demonstration for børneægteskaber Næste artikel Nej, dette billede viser ikke, at et svensk supermarked har droppet svinekød Nej, dette billede viser ikke, at et svensk supermarked har droppet svinekød