PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms og mail om pakker til afhentning

Flere danskere får i øjeblikket mails og SMS’er om, at de har en pakke liggende hos PostNord. Den kan de afhente, hvis bare de betaler fem kroner. Men det er et svindelnummer, advarer PostNord.

Adskillige danskere modtager i øjeblikket mails og SMS’er, der tilsyneladende er afsendt af PostNord. Heri står, at der er en pakke, der venter på dem, og for at få fat i den, skal der bare lige betales fem kroner. 

Men det er svindel, advarer PostNord både på Facebook og på deres egen hjemmeside. PostNord opfordrer samtidig til, at man ikke klikker på linket, men i stedet sletter beskeden omgående.

“Teksterne i beskederne er meget forskellige, men typisk indgår nummeret YF-2521556. Vi kender ikke til alle varianter af beskederne. Er du i tvivl, så kan du se eksempler på postnord.dk,” oplyser selskabet. 

Mange Facebookbrugere deler eksempler på SMS’erne. Formuleringerne er rigtig nok ikke helt ens, men fælles for dem alle er, at linket i beskederne fører til samme fup-hjemmeside. De har forskellige webadresser, der dog minder om PostNords adresse, for eksempel www.postnorde.com eller www.postennord.com. Men PostNords rigtige hjemmeside hedder www.postnord.dk.

På hjemmesiden bliver man bedt om at betale fem kroner for fragten, og som ekstra lokkemad fortæller fupmagerne, at pakken indeholder en telefon fra elektronikkæden Elgiganten.

Du risikerer at tegne et abonnement på ingenting

Men svindlerne er slet ikke interesseret i at sende en mobiltelefon. Tilsyneladende tegner man i virkeligheden et abonnement på en “underholdningstjeneste”, der hedder 247playz.com. Her bliver der lokket med fri streaming af musik, film og spil.

Flere steder på internettet advares der mod netop 247playz.com, der angiveligt i flere tilfælde har hævet penge på ‘abonnenternes’ kreditkort uden at have fået lov til det - og uden at kreditkortindehaverne har fået noget for pengene.  

Har man ved en fejl fået tegnet abonnementet, skal man omgående kontakte sin bank.

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside her.

Eksempler på fup-beskederne

LÆS OGSÅ: Gør en sikker handel på nettet: Sådan tjekker du om netbutikken er fup

LÆS OGSÅ: IKEA ADVARER: Svindelnummer erklærer dig for vinder af gavekort

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

LÆS OGSÅ: SAS misbruges i falsk konkurrence på Facebook

 

Forrige artikel Nej, dette er ikke en demonstration for børneægteskaber Nej, dette er ikke en demonstration for børneægteskaber Næste artikel Nej, dette billede viser ikke, at et svensk supermarked har droppet svinekød Nej, dette billede viser ikke, at et svensk supermarked har droppet svinekød
Lyser sharia-alarmen rødt i hovedstaden?

Lyser sharia-alarmen rødt i hovedstaden?

Københavns Kommune vil begrænse antallet af radikaliserede københavnere, der ønsker dansk lovgivning baseret på sharia. Desværre går det den helt forkerte vej, viser kommunens egne tal. Men det kan kommunens tal slet ikke sige noget om. 

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Vi søger universitetspraktikant til faktatjek

Mandag Morgens faktatjekmedie TjekDet søger universitetspraktikant, der vil være en del af redaktionen i anden halvdel af 2019, og være med til at udfordre falske nyheder og påstande i den offentlige debat.

Hjælper det at hoste under et hjerteanfald?

Hjælper det at hoste under et hjerteanfald?

Bliver du ramt af et hjerteanfald og er alene, så skal du hoste kraftigt. Det kan redde dit liv, fremgår det af et kædebrev, der i øjeblikket deles på Facebook. Men eksperter advarer mod at tage påstanden for gode varer. Det kan faktisk forværre situationen.

Pas på! Det er ikke Skat, der sender dig sms'en

Pas på! Det er ikke Skat, der sender dig sms'en

Din årsopgørelse ligger nu klar, og det indvarsler højtid for svindlere, der vil narre dig og tage dine penge. Så klik ikke på mistænkelige links, og angiv kun oplysninger til Skattestyrelsen på TastSelv-service. 

Kræftforskere: Du behøver ikke frygte 5G

Kræftforskere: Du behøver ikke frygte 5G

Mobilstråler fra 5G giver kræft i hjernen, og derfor skal teknologien standses øjeblikkeligt. Sådan lyder alarmen adskillige steder på sociale medier. Men der er ikke grund til at frygte, at det nye mobilnetværk vil give mennesker kræft.

Influencere fik unge amerikanere til stemmeurnerne

Influencere fik unge amerikanere til stemmeurnerne

En amerikansk iværksætter mobiliserede tusindvis af youtubers og andre influencere til det amerikanske midtvejsvalg, der fik historisk høj valgdeltagelse blandt 18-24-årige. Influencere kan flytte stemmer, siger dansk forsker, men det er svært at måle deres indflydelse.

Nej, Chili Klaus opfordrer dig ikke til at investere i bitcoins

Nej, Chili Klaus opfordrer dig ikke til at investere i bitcoins

Endnu engang er Claus Pilgaard - også kendt som Chili Klaus - offer for et svindelnummer om investeringer i bitcoins. En falsk artikel hævder, at han har overvundet sin konkurs ved sådanne investeringer, og at han opfordrer dig til at gøre ham kunsten efter.

Nej, mænd forlænger ikke livet ved

Nej, mænd forlænger ikke livet ved "at stirre på kvindebryster"

At stirre på kvindebryster forlænger mænds liv, afslører ny forskning. Sådan lyder en nyhed man kan læse i flere danske og udenlandske medier. Men nyheden er pure opspind, og den forskning, der lægges til grund for historien, handler hverken om levealder eller om at stirre på bryster.     

Falske politiske budskaber rammer dig, når du har paraderne nede

Falske politiske budskaber rammer dig, når du har paraderne nede

Da vi er vant til at møde politisk kommunikation i radioen, i tv'et og i avisen, rammer såkaldte memer os på sociale medier, mens vi ikke har de politiske parader oppe. Det kan gøre de til tider falske politiske kampagner endnu mere effektive, siger forskere.

Falske politiske annoncer ramte det svenske valg

Falske politiske annoncer ramte det svenske valg

Valgkampen forud for det svenske rigsdagsvalg i september var præget af falske og fordrejede politiske grafikker, der blev spredt vidt og bredt på Facebook. I de seneste måneder har fænomenet også ramt den danske politiske debat på sociale medier.