PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning

Flere danskere får i øjeblikket SMS’er om, at de har en pakke liggende hos PostNord. Den kan de få udleveret, hvis bare de lige betaler 19 kroner. Men det er et svindelnummer, advarer PostNord.

Adskillige danskere modtager i øjeblikket SMS’er, der tilsyneladende er afsendt af PostNord. Heri står, at der er en pakke, der venter på dem, og for at få fat i den, skal man bare lige betale 19 kroner. 

Men det er svindel, advarer PostNord. De opfordrer samtidig til, at man ikke klikker på linket, men i stedet sletter beskeden omgående.

"Pas på! Der er en ny fup-sms i omløb. Det er ikke PostNord, der er afsender. Dukker den op på din mobil, så tryk ikke på linket, men slet den," skriver selskabet blandt andet i et opslag på Facebook.

Går du i øvrigt og venter på en pakke, som PostNord skal levere, så er der en sikker måde at få besked om, hvornår pakken kommer.

"Hvis du henter vores gratis app "PostNord", så kan du være helt sikker på, at de beskeder, du får om din pakke i app´en, er fra os," skriver selskabet i facebookopslaget.

Vi har fundet flere facebookbrugere, der deler eksempler på SMS’erne, som de har modtaget. Formuleringerne er ikke helt ens, men fælles for dem alle er, at de forsøger at lokke penge ud af dig, så du overhovedet kan få fingrene i den pakke, som du slet ikke går og venter på.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Det er langt fra første gang, at PostNord er udsat for et lignende svindelnummer. I løbet af de senere år har mange danskere fået SMS'er, hvor indholdet, budskabet og lokkemaden er den samme: Betal og få "din" pakke. Gør du det, så er du blevet en slat penge fattigere, mens svindlerne læner sig tilbage og håber på at få fyldt deres bankkonto. Og måske tilegner svindlerne sig endda dine kreditkortoplysninger.

Du risikerer at tegne et abonnement på ingenting

Trodser du PostNords opfordring til at slette SMS'en og klikker på linket i SMS'en, så havner du på en hjemmeside, hvor du får at vide, at den angivelige pakke indeholder en mobiltelefon. Nu bliver du bedt om at oplyse, hvor og hvornår du vil have pakken leveret. Men så kikser logikken, for nu fremgår det, at pakken leveres af fragtfirmaet DHL og ikke PostNord.

Artiklen fortsætter under billedet

Eksempler på skærmbilleder, som du bliver præsenteret for, hvis du gør det, du ikke bør gøre, nemlig alligevel klikker på linket i SMS'en.

Men svindlerne er slet ikke interesserede i at sende en mobiltelefon. Tilsyneladende tegner man i virkeligheden et abonnement på en filmstreamingtjeneste, der hedder Pickaflick. Væk er "din" pakke, nu er du ved at binde dig og din bankkonto til at betale for en tjeneste - måned efter måned.

Flere steder på internettet advares der mod netop Pickaflick, der angiveligt i flere tilfælde har hævet penge på ‘abonnenternes’ kreditkort uden at have fået lov til det - og uden at kreditkortindehaverne har fået noget for pengene.  

Har man ved en fejl fået tegnet abonnementet, skal man omgående kontakte sin bank.

LÆS OGSÅ: Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk

LÆS OGSÅ: Fårup Sommerland advarer mod gratis billetter: ”Det er spam og fup”

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

Forrige artikel Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter
Stikker EU bugnende hævekort i hænderne på migranterne?

Stikker EU bugnende hævekort i hænderne på migranterne?

Hele 500 euro er der sat ind på de hævekort, som migranter får udleveret ved ankomsten til Europa, hævder facebookopslag. Og det er faktisk ikke helt forkert. Men når det kommer til EU-landene, er det kun flygtninge og asylansøgere i Grækenland, der kan få uddelt sådan et kort, som giver modtagerne mulighed for at klare sig selv.

S-klimaordfører på vildveje i reglerne om afgift på el-biler

S-klimaordfører på vildveje i reglerne om afgift på el-biler

Der er ikke registreringsafgift på elbiler, siger klimaordfører for Socialdemokratiet Jens Joel. Men det er forkert. Lige nu rammer afgiften kun de dyrere modeller, men fra 2021 vil det gælde alle elbiler. Og den afgiftsmodel har Socialdemokratiet i øvrigt selv været med til at gennemføre.

Gense klimakampen: Kandidaterne kæmpede om den grønneste EU-kasket

Gense klimakampen: Kandidaterne kæmpede om den grønneste EU-kasket

Jeppe Kofod (S), Margrethe Auken (SF), Rasmus Nordqvist (Alt.), Morten Helveg Petersen og Anna Libak (V) tørnede i dag sammen i et valgmøde om deres visioner for klimapolitik i EU. Især overraskede det SF og Alternativet, at Anna Libak vil lave landbrugsstøtte om til klimastøtte. Venstre afviser dog, at det er partiets linje. 

Hvad blev der af EU’s forbud mod lakridspiben?

Hvad blev der af EU’s forbud mod lakridspiben?

Der var aldrig noget forbud, men derimod et forslag om at forbyde tobakslignende produkter – og forslaget blev nedstemt. Omtalen fordoblede i stedet salget af lakridspiber, fortæller producenten.

Populært facebookopslag om tandlægehjælp til indvandrere roder rundt i fakta

Populært facebookopslag om tandlægehjælp til indvandrere roder rundt i fakta

Offentlige kasser har spenderet næsten en halv milliard kroner på tandlægehjælp til asylansøgere og indvandrere, mens danskere ikke har mulighed for at få økonomisk hjælp til tænderne. Det påstår skribenten af et læserbrev, som tusindvis af facebookbrugere har delt. Men den udlægning er helt forkert, siger forskere.   

Analyse: Sådan fordeler vælgerne sig på de sociale medier

Analyse: Sådan fordeler vælgerne sig på de sociale medier

De fleste er nok klar over, at de forskellige sociale platforme har forskellige brugere - og en del af befolkningen er slet ikke repræsenteret på sociale medier. Den demografi, som karakteriserer den enkelte platform, har stor indflydelse på den politiske debat samme sted - og dermed hvordan brugerne interagerer med de politiske partier under folketingsvalget.

S-profil overdriver uforklaret lønforskel mellem kvinder og mænd

S-profil overdriver uforklaret lønforskel mellem kvinder og mænd

Hele 15 procent af lønforskellen mellem danske mænd og kvinder kan ikke forklares med forskelle i uddannelse, erhvervserfaring, sektor, branche, arbejdsfunktion eller lignende. Sådan lyder det fra den socialdemokratiske folketingskandidat Pernille Rosenkrantz-Theil. Men det lader til hun har rodet rundt i begreberne, siger forskere.  

Fake news er ’old news’ i Estland

Fake news er ’old news’ i Estland

Hvis man skulle nævne ét land, som for alvor er bekymrede over desinformation, så er det Estland. For at tackle problemet fokuserer esterne især på strategisk kommunikation, og de fleste initiativer er rettet mod desinformation fra Rusland.

Hvem er (u)værdige til en plads i Folketinget?

Hvem er (u)værdige til en plads i Folketinget?

Med henholdsvis en (anket) racismedom hos Rasmus Paludan og en udstået fængselsstraf hos Klaus Riskær Pedersen er værdighed til at sidde i Folketinget blevet et emne ved dette års folketingsvalg. Men kan manglende værdighed være en forhindring for at blive valgt ind i Folketinget? 

Hvad blev der af de krumme agurker?

Hvad blev der af de krumme agurker?

Et forbud mod skæve agurker bliver ofte brugt som eksempel på EU’s absurde bureaukrati. Men det blev afskaffet for 10 år siden – og det har aldrig påvirket danske producenter. Og så har det faktisk slet ikke rødder i EU, men derimod i FN.