PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms og mail om pakker til afhentning

Flere danskere får i øjeblikket mails og SMS’er om, at de har en pakke liggende hos PostNord. Den kan de afhente, hvis bare de betaler fem kroner. Men det er et svindelnummer, advarer PostNord.

Adskillige danskere modtager i øjeblikket mails og SMS’er, der tilsyneladende er afsendt af PostNord. Heri står, at der er en pakke, der venter på dem, og for at få fat i den, skal der bare lige betales fem kroner. 

Men det er svindel, advarer PostNord både på Facebook og på deres egen hjemmeside. PostNord opfordrer samtidig til, at man ikke klikker på linket, men i stedet sletter beskeden omgående.

“Teksterne i beskederne er meget forskellige, men typisk indgår nummeret YF-2521556. Vi kender ikke til alle varianter af beskederne. Er du i tvivl, så kan du se eksempler på postnord.dk,” oplyser selskabet. 

Mange Facebookbrugere deler eksempler på SMS’erne. Formuleringerne er rigtig nok ikke helt ens, men fælles for dem alle er, at linket i beskederne fører til samme fup-hjemmeside. De har forskellige webadresser, der dog minder om PostNords adresse, for eksempel www.postnorde.com eller www.postennord.com. Men PostNords rigtige hjemmeside hedder www.postnord.dk.

På hjemmesiden bliver man bedt om at betale fem kroner for fragten, og som ekstra lokkemad fortæller fupmagerne, at pakken indeholder en telefon fra elektronikkæden Elgiganten.

Du risikerer at tegne et abonnement på ingenting

Men svindlerne er slet ikke interesseret i at sende en mobiltelefon. Tilsyneladende tegner man i virkeligheden et abonnement på en “underholdningstjeneste”, der hedder 247playz.com. Her bliver der lokket med fri streaming af musik, film og spil.

Flere steder på internettet advares der mod netop 247playz.com, der angiveligt i flere tilfælde har hævet penge på ‘abonnenternes’ kreditkort uden at have fået lov til det - og uden at kreditkortindehaverne har fået noget for pengene.  

Har man ved en fejl fået tegnet abonnementet, skal man omgående kontakte sin bank.

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside her.

Eksempler på fup-beskederne

LÆS OGSÅ: Gør en sikker handel på nettet: Sådan tjekker du om netbutikken er fup

LÆS OGSÅ: IKEA ADVARER: Svindelnummer erklærer dig for vinder af gavekort

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

LÆS OGSÅ: SAS misbruges i falsk konkurrence på Facebook

 

Forrige artikel Nej, dette er ikke en demonstration for børneægteskaber Nej, dette er ikke en demonstration for børneægteskaber Næste artikel Nej, dette billede viser ikke, at et svensk supermarked har droppet svinekød Nej, dette billede viser ikke, at et svensk supermarked har droppet svinekød
Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Danmarks integrationsindsats halter håbløst efter Norges og Sveriges, hvor langt flere flygtninge er i arbejde, konkluderer chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening. Men den konklusion afviser flere forskere.

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Endnu engang må det dansk-svenske postselskab PostNord ufrivilligt lægge navn til et fupnummer, der i disse dage tikker ind på mange danskeres mobiltelefoner. Du lokkes med en gratis mobiltelefon, men skal i stedet betale dyrt for et abonnement på en angivelig datingside.

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Ifølge en dansk forsker hjælper det ikke på klimaproblemerne at lade være med at spise kød, da det animalske landbrug ikke tilføjer flere drivhusgasser til atmosfæren - det er de samme drivhusgasser, der kører i ring. Men den påstand holder ikke.

Også Chili Klaus må stå model til falske annoncer

Også Chili Klaus må stå model til falske annoncer

Claus Pilgaard har overvundet sin konkurs ved at investere i bitcoin, og nu spreder han budskabet, så andre kan gøre ham kunsten efter. Sådan lyder det i en artikel, der lige nu florerer på nettet. Men artiklen er fup, og det er ikke første gang Claus Pilgaard har måtte lægge navn til den slags svindelnumre.   

Tilgodebevis til Magasin er fup

Tilgodebevis til Magasin er fup

Falske tilgodebeviser til Magasin tikker i øjeblikket ind på mange danskeres mobiltelefon på sms. Men der er - desværre - tale om et fupnummer, der i sidste ende kan koste dig dyrt. Svindlerne vil nemlig have snablen ned i din bankkonto.

Vi skal hacke demokratiet før andre gør det

Vi skal hacke demokratiet før andre gør det

KOMMENTAR: Europas demokratier er blevet svækket i de seneste 10 år. Populismen er i fremgang overalt i Europa. Vi må tænke nyt, hvis vi skal redde de demokratiske værdier.

Europæisk politik kan købes for penge

Europæisk politik kan købes for penge

National politik i hovedparten af EU-landene påvirkes af betydelige lyssky pengesummer – også fra Rusland, USA og andre verdensdele. Heller ikke det danske partistøttesystem er så transparent, som vi tror, siger en af Danmarks førende eksperter i finansiering af politiske partier.

Har DF-politiker ret i, at flere våben giver mindre kriminalitet? 

Har DF-politiker ret i, at flere våben giver mindre kriminalitet? 

Hvis danskerne får flere våben i hænderne, vil kriminaliteten falde, siger DF’s Kenneth Kristensen Berth, der samtidig mener, at vi bør tillade peberspray uden for hjemmet. Men om våben får kriminaliteten til at dale, er et spørgsmål, der splitter kriminalitetsforskere.

Her er de mest læste artikler på TjekDet.dk i 2018

Her er de mest læste artikler på TjekDet.dk i 2018

I årets løb har vi her på redaktionen bragt faktatjek for at nuancere den offentlige debat, oplyst om falske nyheder der spredte sig på nettet, og vi har forsøgt at guide dig gennem fare og tendenser på de sociale medier. Her kommer en samling af årets mest læste artikler.

Nyt EU-faktatjekprojekt søger koordinator/redaktør

Internationalt netværk af faktatjekmedier, som også danske TjekDet.dk er en del af, skaber fælles tværnational platform, der skal korrigere og nuancere den offentlige debat forud for europa-parlamentsvalget i maj 2019. I den forbindelse søger netværket en projektleder, der i udgangspunktet vil have base i Paris.

Halverer et dagligt glas juice risikoen for demens?

Halverer et dagligt glas juice risikoen for demens?

En gruppe forskere fra det verdensførende universitet Harvard er klar med en god nyhed: Blot ét glas juice om dagen kan nemlig halvere risikoen for den frygtede sygdom demens. Sådan lyder en overskrift i Jyllands-Posten i hvert fald. Desværre holder nyheden ikke.

Spiser danskerne mere og mere kød?

Spiser danskerne mere og mere kød?

Danskerne spiser mere og mere kød, lød det fra livsstilsekspert Anne Glad i DR-programmet Aftenshowet. Men det siger undersøgelsen, som Anne Glad henviser til, ikke spor om.