PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning

Flere danskere får i øjeblikket SMS’er om, at de har en pakke liggende hos PostNord. Den kan de få udleveret, hvis bare de lige betaler 19 kroner. Men det er et svindelnummer, advarer PostNord.

Adskillige danskere modtager i øjeblikket SMS’er, der tilsyneladende er afsendt af PostNord. Heri står, at der er en pakke, der venter på dem, og for at få fat i den, skal man bare lige betale 19 kroner. 

Men det er svindel, advarer PostNord. De opfordrer samtidig til, at man ikke klikker på linket, men i stedet sletter beskeden omgående.

"Pas på! Der er en ny fup-sms i omløb. Det er ikke PostNord, der er afsender. Dukker den op på din mobil, så tryk ikke på linket, men slet den," skriver selskabet blandt andet i et opslag på Facebook.

Går du i øvrigt og venter på en pakke, som PostNord skal levere, så er der en sikker måde at få besked om, hvornår pakken kommer.

"Hvis du henter vores gratis app "PostNord", så kan du være helt sikker på, at de beskeder, du får om din pakke i app´en, er fra os," skriver selskabet i facebookopslaget.

Vi har fundet flere facebookbrugere, der deler eksempler på SMS’erne, som de har modtaget. Formuleringerne er ikke helt ens, men fælles for dem alle er, at de forsøger at lokke penge ud af dig, så du overhovedet kan få fingrene i den pakke, som du slet ikke går og venter på.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Det er langt fra første gang, at PostNord er udsat for et lignende svindelnummer. I løbet af de senere år har mange danskere fået SMS'er, hvor indholdet, budskabet og lokkemaden er den samme: Betal og få "din" pakke. Gør du det, så er du blevet en slat penge fattigere, mens svindlerne læner sig tilbage og håber på at få fyldt deres bankkonto. Og måske tilegner svindlerne sig endda dine kreditkortoplysninger.

Du risikerer at tegne et abonnement på ingenting

Trodser du PostNords opfordring til at slette SMS'en og klikker på linket i SMS'en, så havner du på en hjemmeside, hvor du får at vide, at den angivelige pakke indeholder en mobiltelefon. Nu bliver du bedt om at oplyse, hvor og hvornår du vil have pakken leveret. Men så kikser logikken, for nu fremgår det, at pakken leveres af fragtfirmaet DHL og ikke PostNord.

Artiklen fortsætter under billedet

Eksempler på skærmbilleder, som du bliver præsenteret for, hvis du gør det, du ikke bør gøre, nemlig alligevel klikker på linket i SMS'en.

Men svindlerne er slet ikke interesserede i at sende en mobiltelefon. Tilsyneladende tegner man i virkeligheden et abonnement på en filmstreamingtjeneste, der hedder Pickaflick. Væk er "din" pakke, nu er du ved at binde dig og din bankkonto til at betale for en tjeneste - måned efter måned.

Flere steder på internettet advares der mod netop Pickaflick, der angiveligt i flere tilfælde har hævet penge på ‘abonnenternes’ kreditkort uden at have fået lov til det - og uden at kreditkortindehaverne har fået noget for pengene.  

Har man ved en fejl fået tegnet abonnementet, skal man omgående kontakte sin bank.

LÆS OGSÅ: Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk

LÆS OGSÅ: Fårup Sommerland advarer mod gratis billetter: ”Det er spam og fup”

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

Forrige artikel Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Næste artikel DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme
Fik du læst? Hvor mange børn får egentlig ministerpension?

Fik du læst? Hvor mange børn får egentlig ministerpension?

Over sommeren kan du læse eller genlæse de mest læste artikler på tjekdet.dk. Vores artikel om pension til ministres børn er over et år gammel. Borgerlige ministre måtte forlade deres poster ved folketingsvalget forleden. Og et borgerforslag mod pension til ministerbørn prægede dagsordenen i foråret. To begivenheder der måske har været med til at give artiklen nyt liv i år.

Fik du læst? Her er verdens rigeste lande

Fik du læst? Her er verdens rigeste lande

Over sommeren kan du læse eller genlæse de mest læste artikler på tjekdet.dk. Artiklen med suverænt flest læsere i år ser på, hvilket land, der er det rigeste i verden. Det er slet ikke så nemt at afgøre, viste vores faktatjek. 

Direktørsvindel rammer hårdest i sommerferien

Direktørsvindel rammer hårdest i sommerferien

Det er sommer, og direktionsgangen er højst sandsynligt ferietom. Dermed er højsæsonen for direktørsvindel indledt, hvor 'ikke-ferieramte' medarbejdere får en fupmail, der hævdes at komme fra direktøren.

LEGO-ejer misbruges i bitcoin-svindelnummer

LEGO-ejer misbruges i bitcoin-svindelnummer

For tiden tjener LEGO-ejer Kjeld Kirk Kristiansen bunkevis af penge på at investere i bitcoin, og du kan gøre det samme, lover artikel. Men der er tale om rendyrket snyd. 

Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken

Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken

Flere danske og udenlandske medier har de seneste uger berettet om et australsk studie, der beskylder smartphones for at give dig horn i nakken. Men den konklusion er helt gal, siger to forskere, der også er betænkelige ved, at studiets hovedforfatter forhandler puder, som skulle afhjælpe nakkesmerter.