Analyse af 
Claus Kragh

Ni grunde til, at Europas grønne omstilling er i strid modvind

Finansmarkederne har mistet appetitten på grønne investeringer. De vil hellere investere i våben og medicin. USA’s grønne handelskrig med Kina ventes at brede sig til EU med højere priser og mindre grøn omstilling til følge.

Foto: Heiko Rebsch/AP/Ritzau Scanpix

Den grønne omstilling i Europa står over for mange andre farer end den forventede højredrejning i Europa-Parlamentet efter valget 9. juni.

Blokeringerne på den grønne omstilling kommer fra en række finansielle, geopolitiske og europapolitiske udviklinger, der gør det højst tvivlsomt, om EU-landene frem mod 2030 vil lykkes med at etablere al den nye produktionskapacitet i vedvarende energi, som borgere og politikere ønsker sig. Og som klimakrisens dramatiske udviklinger tilsiger.

Der bliver med andre ord hårdt brug for, at den danske regering, der overtager formandskabet i EU i efteråret 2025, og de kommende danske medlemmer af Europa-Parlamentet engagerer sig kraftigt i alle dimensioner af EU’s grønne omstilling. Den handler som bekendt om alt fra energiproduktion over industri, mobilitet og anlægsindustrier til landbrug, fødevarer og meget andet.

Vil du have adgang til Mandag Morgen?
Så skal du have et abonnement
Få adgang til artiklen og resten af Mandag Morgen ved at benytte knappen herunder, så kontakter vores salgsafdeling dig med et uforpligtende tilbud.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024