Claus Kragh har siden begyndelsen af 1990'erne beskæftiget sig indgående med Europas udvikling fra en løs gruppering af splittede nationalstater til en tæt integreret Europæisk Union med globale ambitioner. Har dækket Danmarks grønne omstilling og international klimapolitik i FN og EU siden 2007.
Uddannet ved Danmarks Journalisthøjskole, 1991.
Efteruddannelse 'Journalist in Europe' ved Centre de Formation des Journalistes, Paris, 1994-95.
Ni grunde til, at Europas grønne omstilling er i strid modvind
Finansmarkederne har mistet appetitten på grønne investeringer. De vil hellere investere i våben og medicin. USA’s grønne handelskrig med Kina ventes at brede sig til EU med højere priser og mindre grøn omstilling til følge.
- Sommerserie: Nordiske løsninger i Europa
- Den nye nordiske model: Grøn, højteknologisk og klar til kamp
- Ni grunde til, at Europas grønne omstilling er i strid modvind
- Norden og Arktis har vigtige roller i energikrigen med Rusland
- Nordsøens forvandling til Europas grønne kraftværk handler om sikkerhed og genindustrialisering
Den grønne omstilling i Europa står over for mange andre farer end den forventede højredrejning i Europa-Parlamentet efter valget 9. juni.
Blokeringerne på den grønne omstilling kommer fra en række finansielle, geopolitiske og europapolitiske udviklinger, der gør det højst tvivlsomt, om EU-landene frem mod 2030 vil lykkes med at etablere al den nye produktionskapacitet i vedvarende energi, som borgere og politikere ønsker sig. Og som klimakrisens dramatiske udviklinger tilsiger.
Der bliver med andre ord hårdt brug for, at den danske regering, der overtager formandskabet i EU i efteråret 2025, og de kommende danske medlemmer af Europa-Parlamentet engagerer sig kraftigt i alle dimensioner af EU’s grønne omstilling. Den handler som bekendt om alt fra energiproduktion over industri, mobilitet og anlægsindustrier til landbrug, fødevarer og meget andet.