”Vores værste frygt var, at ingen gad se filmen”

Indtil sidste uge var tegneren Thomas Thorhauge ukendt i den brede offentlighed. Men så ramte Folketingets valgvideo “Voteman” de sociale medier, og en storm af kritik brød løs. “Nogle ser filmen, som andre læser Biblen,” siger Thomas Thorhauge, der i den forgangne uge blev godt stof i verdenspressen. Mød ham i ugens profil.

Måske det hele begyndte i det lille rum på Biblioteksskolen i Aalborg. Et rum på størrelse med et kosteskab fyldt med tegneserier og børnebøger. Her kunne den 7-årige Thomas Thorhauge bruge timer på at fordybe sig i tegneseriernes verden, mens han ventede på, at hans far, der var litteraturmagister og spiste verdenslitteraturens klassikere til morgenmad, blev færdig med sit arbejde.

Eller måske det hele begyndte, da han som 13-årig første gang læste Frank Millers Batman-historie ’”Nattens ridder vender tilbage”. Det var som en åbenbaring. En vækkelse. Fra det øjeblik var han solgt. Han havde fundet sin sti i livet. Tegneserien skulle blive hans liv.

Da den selvudnævnte tegneserie-evangelist Thomas Thorhauge fejrede sin 41-års fødselsdag i lørdags, kunne han se tilbage på en uge, hvor han var i centrum for en af ugens mest omtalte begivenheder, da den kontroversielle ”Voteman”-video blev trukket tilbage efter en storm af protester fra politikere, brandingeksperter og kvindesagsforkæmpere. Valgfilmen skulle skabe debat på de sociale medier og få flere unge til at stemme til europaparlamentsvalget på søndag, eftersom kun knap hver tredje førstegangsvælger formentlig agter at komme op af sofaen og sætte sit kryds.

Login