Aarhus lægger grundstenen til fremtidens velfærd

POLITIK OG VELFÆRD Der bliver skrevet politisk historie i Aarhus på onsdag. Byrådet skal nytænke velfærden. Der skal mere fokus på værdi for den enkelte borger og samfundet og mindre på standardydelser og kontrol. Et opgør med 40 års velfærdsudvikling. Enig Magistrat står sammen om fælles anbefaling til byrådet om at sætte en ny kurs, der får konsekvenser for alle kommunens 350.000 borgere. 

Placeholder image
Henning Bagger (Ritzau/Scanpix)

Lad os begynde med tre korte, konkrete eksempler på, hvad Aarhus Kommune har sat gang i.

Giv en gruppe langtidsledige 50.000 kroner hver, som de kan bruge på for eksempel en tandlæge eller psykolog for at komme tættere på et job. Denne opskrift på at flytte kontrol og ansvar ud af jobcenteret og over til de ledige selv har vist sig at give gode resultater.

Stop med at spytte standardbreve i rudekuverter ud til folk med ondt i gælden på bestemte datoer om året. Brug til gengæld tid på at snakke med folk og forstå deres økonomiske situation. At gøre gældsplagede borgere til medspillere giver flere penge i kommunekassen.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører