Antallet af bestyrelser er steget markant – men det er opfattelsen af deres værdiskabelse ikke

De seneste år er antallet af bestyrelser vokset med flere tusinde. Men desværre følger den værdiskabelse, som bestyrelsen gerne skulle tilføre virksomheden, ikke altid med, fastslår bestyrelsesrådgiverne, BoardPartner, i Bestyrelsesrapporten 2024. Data fra den indikerer, at det blandt andet skyldes manglende professionalisme i den måde, bestyrelserne arbejder på. To professorer påpeger, at et godt samspil med topledelsen er lige så afgørende for at skabe værdi.

Stine Bjerre Herdel

Det er ikke et krav, at anpartsselskaber skal have en bestyrelse, ligesom det er i aktieselskaber. Men noget tyder på, at rigtig mange anpartsselskaber alligevel efterspørger den sparring og rådgivning, man kan få fra en dygtig bestyrelse.

Antallet af anpartsselskaber med en bestyrelse er i hvert fald mere end fordoblet i perioden 2018- 2021 fra cirka 6.400 til omtrent 17.000 bestyrelser. 

Der er en klar tendens til, at det er værdiskabende med eksterne medlemmer, som kommer med relevant erfaring udefra. Blandt andet fordi bankerne ser det som en fordel.

Lone Møller Sørensen
Partner, BoardPartner

Det viser tal fra Danmarks Statistik og BoardPartner, der hvert år laver en rapport over blandt andet danske bestyrelsers arbejdsgange, kompetencer og sammensætning.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024