Arbejdet skal gøre dig sundere

Danskerne skal gå sundere hjem fra arbejde, end da de mødte op om morgenen. Det er ambitionen i et nyt partnerskab for arbejdsmarkedets store organisationer, der vil nytænke arbejdsmiljøet. Parterne mødes første gang i dag.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/Scanpix
Jens Reiermann

Fremover skal det ikke kun handle om at undgå nedslidning, som har været det selvfølgelige, men svært opnåelige mål i årtier. Nu skal perspektivet være, at sundheden ikke bare skal fremmes, men også opbygges, mens man arbejder. Danskerne skal kort sagt tage sundere hjem fra arbejde, end da de mødte op.

Vi arbejder for, at befolkningen bliver sundere, og tror på, at vi skal ændre den måde, man arbejder på, så folk får motion, mens de udfører deres arbejde,

Karina Ransby
Underdirektør, Forsikring & Pension

Sådan lyder den ambitiøse vision for det nye ”Partnerskab for Sundhedsmiljø”, der vil nytænke arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser.

”Trods mange års indsats nedslides vores medlemmer stadig og må forlade arbejdsmarkedet før tid. Der er heller ikke kommet mere lighed i sundhed, tværtimod. Derfor er der brug for at tænke i nye baner,” siger Tina Christensen, næstformand i 3F.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024