Brintboom i sigte: Danmark kan sælge grøn brint for milliarder til vores nabolande

Danmark står midt i et brintboom med mindst 43 konkrete projekter om produktion af grøn brint landet over – nogle i milliardklassen. En ny aftale om en brintrørledning mellem Danmark og Tyskland skal sikre afsætning af grøn brint i Nordeuropa.

Med aftalen mellem Tysklands klimaminister Robert Habeck og Danmarks energiminister Lars 
Aagaard (M) er der nu politisk banet vej for etablering af en ny brintrørledning fra Jylland til 
Tyskland, så den danske grønne brint om få år vil kunne forsyne de store markeder i Nordeuropa.
Med aftalen mellem Tysklands klimaminister Robert Habeck og Danmarks energiminister Lars Aagaard (M) er der nu politisk banet vej for etablering af en ny brintrørledning fra Jylland til Tyskland, så den danske grønne brint om få år vil kunne forsyne de store markeder i Nordeuropa.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Claus Kragh

Kan du placere Idomlund på et danmarkskort? Eller Stovstrup?

Nej, vel. Ikke desto mindre ligger de to vestjyske flækker til at blive hjemsteder for milliardinvesteringer i grønne energianlæg, der om få år kan bidrage til at reducere -udledningerne i tunge industrier i Tyskland, Holland og Belgien.

De ambitiøse planer, der har fuld opbakning fra borgmestrene i henholdsvis Holstebro og Ringkøbing-Skjern, fik et markant boost, da Tysklands erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck, forleden var i København. Habeck, der er vicekansler i Tysklands trepartiregering, indgik en aftale med sin danske kollega, energi- og klimaminister Lars Aagaard (M), om at etablere en landbaseret brintrørledning mellem det vestlige Danmark og det nordlige Tyskland.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024