Danmark i stærk position til udvikling af kunstig intelligens

Digitale assistenter og chatbots med kunstig intelligens bliver inden længe et massefænomen i danskernes hverdag. Det forudser Peter B. Lange, executive IT-architect i IBM, som vurderer, at Danmark har potentiale til at sætte standarden globalt, fordi troværdige data bliver et konkurrenceparameter.

De kan afsløre sammenhænge bedre end noget menneske. De kan tilmed også gennemtrawle ny viden og konkludere langt hurtigere. Når først den nye generation af supercomputere er koblet på skyen og fodret med alverdens data, kan robothjernerne hjælpe menneskeheden med alt fra diagnosticering af kræft, over advokatbistand, til styring af indeklima, banklån og digitaliseret diabetesbehandling.

Men det sker ikke af sig selv. Den kunstige intelligens kommer ikke ud af det blå. Eller som Peter B. Lange, executive IT-architect i IBM, påpeger:

”Vi er stadig nødt til at oplære Watson og andre computere med kunstig intelligens. De er nødt til at blive fodret med så mange spørgsmål-svar-sæt, som man overhovedet kan finde på, inden man går i gang med at træne dem.”

Login