Danmark skal have mere for uddannelseskronerne

Vi får ikke nok ud af vores store investeringer i uddannelse, mener både uddannelsesministeren og Produktivitetskommissionen. En ny undersøgelse kobler studievalg med produktivitetstab og konkluderer, at der er markant forskel på udbyttet af forskellige uddannelser. Morten Østergaard varsler en mere aktiv uddannelsespolitik, der skal få universiteterne til at levere bedre og mere målrettet uddannelse.

Danmark skal have mere ud af de enorme summer, der investeres i uddannelse. Det mener uddannelsesminister Morten Østergaard, der tidligere på ugen har bedt et ekspertudvalg komme med forslag til, hvordan udbyttet af de videregående uddannelser kan hæves.

”Hidtil har vi koncentreret os om det, man kunne tælle, nemlig hvor mange der kommer ind, og hvor hurtigt de går ud i den anden ende. Men det skulle meget gerne være det, der sker efter optaget og inden man kommer til den sidste eksamen, der vægter tungest,” siger Morten Østergaard. 

Ekspertudvalget, der har fået direktør for SFI Jørgen Søndergaard som formand, har fået frie hænder til at udarbejde forslag til, hvordan kvaliteten og relevansen af de videregående uddannelser kan hæves.

Login