Analyse af 
Claus Kragh

Danmarks kommende regering får megatravlt med resten af verden

Danmarks verden er fundamentalt forandret, når det gælder sikkerhedspolitik, international handel, energipolitik og klimapolitik. Norden er blevet frontlinjeregion til Rusland og bliver et energimæssigt power house i Europa. Samtidig er EU ved at udvikle sig til en rigtig union. Udenrigspolitikken bliver en stor mundfuld for Danmarks næste regering.

Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix

Det er ikke uvigtigt, at valgkampen handler rigtig meget om velfærd, fordelingspolitik og sundhed. Det er emner, der er afgørende for befolkningens tillid til politikerne og demokratiet. Og uden tillid går det først rigtig galt.

Men hvis Danmark som land skal trives i årene fremover, forudsætter det, at den kommende regering tager bestik af den verden, Danmark skal fungere i. Den er radikalt anderledes, end den vi har kendt siden 1945.

Udenrigspolitik har ikke fyldt meget i den verserende valgkamp. Det gør udenrigspolitik generelt ikke i ret mange lande. Danmarks udenrigspolitik er som alle andre landes udenrigspolitik mere præget af nationale interesser end af ideologiske og partipolitiske slagsmål.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024