Danmarks mest skalerbare virksomhed laver 3D-printere

I alt ti virksomheder pitchede torsdag deres forretning, inden dommerpanelet kårede Jyllinge-virksomheden AddiFab som Danmarks mest skalerbare vækstvirksomhed.

Lasse G. Staal, CEO i AddiFab
Lasse G. Staal, CEO i AddiFab
Marianne Kristensen Schacht

Al vækst starter i en kælder eller i en garage.

Fra superiværksætteren David Helgasons succesplatform Unity Technology til milliardvirksomheden Skype og Heini Zachariassen og Theis Søndergaards vin-app Vivino.

Således er også den første vinder nogensinde i den Scale-Up Denmark-konkurrence, der løb af stablen på Axelborg i København i torsdags, startet i en garage.

Her pitchede i alt ti vækstvirksomheder deres forretning, inden dommerpanelet voterede og kårede Jyllinge-virksomheden AddiFab som Danmarks mest skalerbare vækstvirksomhed. De ti virksomheder kom fra hver deres Scale-Up Denmark elitecenter.

AddiFab, der producerer 3D-printere og produktionssystemer baseret på 3D-print, løb med sejren med begrundelsen, at her er en virksomhed med vækstpotentiale og innovationshøjde med fokus et andet sted end konkurrenterne, og som derfor også har disruption-potentiale.

Jyllinge-virksomhedens teknologi og produkter nedbringer den tid, det tager fra, at en prototype på et nyt produkt er klar til at komme på markedet.

AddiFab fik også det skudsmål, at virksomheden bygger bro mellem eksisterende industrier: 3D-print og sprøjtestøbning.

Det giver globalt potentiale, lød det fra dommerne, der bestod af serieiværksætteren og business angel-investoren Moonis Kamil, partner og områdedirektør Stig Poulsen fra Vækstfonden, Managing Partner Ulrik Jørring fra Nordic Alpha Partners og direktør for videnscentret Radr, it-specialist og digital fremtidsforsker Preben Mejer.

Årets Scale-Up Denmark-vinder har været igennem et Scale-Up forløb hos centret Smart Industry hos Nupark Innovation i Holstebro.

Her er bl.a. Færchfonden og Bang & Olufsen blandt partnerne. Scale-Up Denmarks elitecenter for smart industri er målrettet virksomheder inden for Industri 4.0-området, hvor digitale løsninger integreres med fysiske produkter.

LÆS OGSÅ: Store virksomheder vil booste fremtidens vækstkometer 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024