Dansk tænketank: Fire trends afgør, hvad virksomheder skal leve af

På onsdag offentliggør tænketanken Big Future 2025 en hvidbog med fire megatrends, som virksomheder er tvunget til at forholde sig til, hvis de vil skabe varig vækst. Det drejer sig om digita­lisering af forretningsmodeller, en voksende global middelklasse, der forskyder efterspørgsel og res­sourceforbrug mod øst, øget ressourceknaphed og klimaforandringernes stigende globale effekter. Over for Mandag Morgen løfter idémand Niels Duedahl, topchef i SE, sløret for de vig­tigste konklusioner i hvidbogen.

”Der er masser af vækst i verden. Den er bare ikke længere der, hvor vi typisk har set den. Spørgsmålet er, hvad det kræver af danske virksomheder at imødegå den her vækst, når den ikke længere foregår i vores egen baghave?”

Konstateringen og spørgsmålet er formuleret af Niels Duedahl, chef for energiselskabet SE. På onsdag leverer han selv svaret på en pressekonference i Carlsberg Byen i København. Her vil han sammen med en række toneangivende danske erhvervs- og ledelsesfolk – heriblandt tidligere Vestas-chef Ditlev Engel, Hummel-boss Christian Stadil og økonomiprofessor Steen Hildebrandt – fremlægge konklusionerne fra tænketanken Big Futures 12 måneder lange vækststudie. Se tekstboks.

Mandag Morgen har forud for konferencen talt med Niels Duedahl og Ditlev Engel – henholdsvis idémand og formand for Big Future – om tænketankens væsentligste resultater.

Login