Danske Bank vil erobre nyt terræn med MobilePay

Nu skal Danske Banks MobilePay også bruges til at måle kundernes forbrug og være et udstillingsvindue over for andre bankers kunder. Spiir er klar til at samarbejde med Danske Bank om forbrugsoverblikket.

Danske Bank gør nu klar til at tage betalingsappen Mobilepay et skridt videre. Potentialet er, at udvikle Mobilepay til en forbrugs- og budgetmåler, som måler danskernes indestående og forbrug i flere forskellige banker. Som beskrevet i sidste uge skal en ny og banebrydende lovpakke ved navn PSD2 i disse måneder implementeres i dansk lovgivning, og det giver andre muligheder for netop Danske Banks Mobilepay.

For en del af lovpakken indebærer, at nye aktører kan trække informationer fra kundernes konti, også selv om de ikke direkte samarbejder med den nye aktør. Disse data kan bruges til at sammenstille kundernes forbrugsmønstre og til opstilling af budgetter.

Aktørerne kaldes også for AISP (account information service providers), og danske Spiir er sådan en størrelse. Men Mobilepay er også klar til at tage sådan en ny rolle på sig, forklarer Danske Banks nytiltrådte direktør for personal banking, Jesper Nielsen:

Login