Kommentar af 
Lisbeth Knudsen

De slukkede for kontakten til Trump – og hvad så nu?

POLITIK OG VELFÆRD De toneangivende techgiganter indgik en historisk alliance om at stoppe Trumps direkte adgang til de amerikanske vælgere. Dermed eksponerede de mere end nogensinde deres reelle politiske magt.

Foto: Emily Elconin/Reuters/Ritzau Scanpix

Techgiganternes fælles magtdemonstration mod Trump får det til at stå lysende klart, hvad de er i stand til af politisk styring.

Lisbeth Knudsen
Tværgående chefredaktør

Mens verdens ledere og mange journalister forsøger at vænne sig til, at @realdonaldtrump ikke længere dukker op på mobilskærmen midt om natten med alarmerende budskaber, så melder det næste store spørgsmål sig. Hvad i alverden var det lige, der skete her som konsekvens af stormen på den amerikanske kongres den 6. januar?

Her skal det ikke handle om det grænseoverskridende angreb eller de politiske konsekvenser af affæren. Det skal handle om, at verdens største techselskaber pludselig gik sammen om at blokere alle indgangsdøre på nettet for en siddende amerikansk præsident. Nogle midlertidigt. Andre permanent.

Det var altså ikke bare det første lag af internettets økosystem i form af de sociale platforme som Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, Twitch og Snapchat, der lukkede dørene for Trump. Men også det andet lag i form af app-butikkerne hos Google (Android) og Apple lukkede af for muligheden for at downloade et af de sociale medier, Parler, hvor Trump-tilhængerne i massive flokke havde søgt hen, efter at andre havde gjort dem digitalt hjemløse.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024