Demokratieksperimentarium

Indflydelse og ejerskab skal fostre de bedste løsninger frem i Holbæk Kommune, hvor der eksperimenteres med nye former for samarbejder mellem borgere og politikere.

Holbæk. De 70.000 indbyggere skal have større indflydelse og påtage sig større ejerskab for at finde gode løsninger på de store velfærdsudfordringer.

Det er visionen bag Holbæk Kommunes såkaldte Demokratieksperimentarium. Målet er, at borgere, politikere og medarbejdere de næste par år skal udtænke og afprøve nye former for samarbejde, dialog og lokaldemokrati. Krumtappen i det nye eksperimentarium er et projektudvalg med syv politikere fra byrådet, med det konservative byrådsmedlem Michael Suhr som formand.

”Vi er en stor landkommune med 45 kilometer på alle led. Derfor er det svært for os 31 medlemmer af byrådet at vide præcis, hvad de ønsker sig ude i Knabstrup, Gislinge, Udby eller de andre af vores 17 landsbyer. Vi skal blive bedre til at finde ud af, hvilke ideer borgerne har, få dem til at føle et større medansvar og få dem til at inspirere hinanden, ” siger Michael Suhr.

Login