Den nye leder er facilitator for velfærden

Benhård økonomisk styring bag radikal ny-udvikling i kommuner og på institutioner. Embedsmænd søger nye modeller for velfærd, opfordrer politikere til at træde i karakter med mål og borgere og virksomheder til at bidrage i med udvikling af løsninger. Sammen udvikler de en ny model for VelfærdsDanmark. Mandag Morgen sætter fokus på den offentlige leders nye rolle.

Adopter en brandhane. Sådan lyder opfordringen fra bystyret i den amerikanske by Boston til borgerne. Opgaven er overskuelig – ved at adoptere en brandhane påtager en borger sig ansvaret for at skovle den fri for sne.

Et blik på bykortet over Boston viser en række grønne brandhaner, der allerede er adopteret, og nogle røde, der stadig er ledige. Og det er ikke bare i Boston, at borgere kan påtage sig ansvaret for at skovle sne omkring brandhanerne. Fra sin spæde start i vinteren 2012 har ideen spredt sig til en række andre amerikanske byer.

Historien fra Boston er et af de eksempler, som Jacob Bøtter smider i hovedet på de godt 1.200 deltagere ved Velfærdens Innovationsdag. Bøtter, der har skrevet bogen ”Unboss” sammen med Lars Kolind, åbner talerrækken på Mandag Morgens årlige træf for velfærdsledere i både den offentlige, private og frivillige sektor.

Login