Det kommende år afgør sundhedsvæsenets fremtid

Sundhedsvæsenet er på vej ind i et skæbnesvangert år, hvor kursen for fremtiden lægges. Slaget om fremtidens sundhedsvæsen handler ikke bare om at sikre mest mulig sundhed for pengene. Det handler også om magt, indflydelse og økonomi.

Fremtidens sundhedsvæsen bliver markant anderledes end sundhedsvæsenet i dag og stiller helt andre krav til de ansatte ved velfærdens frontlinje.

Om få år kan vi blive opereret af læger, som befinder sig tusindvis af kilometer væk fra sygehuset. Vi vil med vores smartphones være koblet op på et galopperende globalt marked af sundhedsydelser, der hjælper os til et sundere liv. Vi vil fremover blive diagnosticeret og behandlet i vores eget hjem i langt større grad end i dag, så vi slipper for at skulle en tur til vores læge eller på sygehuset.

Samtidig vokser presset på sundhedsvæsenet. Antallet af plejekrævende ældre vil vokse dramatisk de kommende år. Flere kronikere trækker større veksler på sundhedsvæsenet. Der venter en kæmpe regning til borgmestrene.  Og der vil være færre til at forsørge flere. Se figur 1.[graph title="Ældre koster kommunerne dyrt" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2017/04/Analyse-rygning_Fig1_.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2017/04/Analyse-rygning_Fig1_.png" caption="Figur 1" text="Kommunerne kan se frem til en kæmpe regning de kommende år. For jo ældre folk bliver, jo mere overhaler kommunernes udgifter til sundhed og omsorg sygehusudgifterne. " ]Kilde: Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed.[/graph]

Login