Digitaliser din forretningsmodel eller end som Blockbuster

Digital vækst handler mere om udvikling af nye forretningsmodeller end om at anskaffe sig nyt it. Sådan lyder budskabet fra tre digitale vismænd til virksomhederne og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, der lige nu forbereder en omfattende digital strategi for Danmark.

På sin hjemmeside byder Vibeke Haaning velkommen til Nordjyllands varmeste hænder. Hun er direktør for Hjørring-virksomheden Blæksprutten, som leverer praktisk hjælp og pleje i hjemmet til ældre i Hjørring, Brønderslev og Aalborg.

Nu skal de varme hænder også til at taste på en skærm. Det lyder som en modsætning af de store, men for Vibeke Haaning sker det for at give kunderne mere af det, de allermest ønsker, nemlig tryghed.

”Det er en selvfølge for vores kunder, at der bliver gjort rent, og at der er styr på den personlige pleje, men for dem er det allervigtigste tryghed. De vil ikke bare have gjort rent, men vil for eksempel også vide, hvem der så kommer og gør rent,” siger hun. [graph title="Jo færre ansatte, jo mindre it" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/05/JRE_Fig01_Jo-faerre-ansatte-jo-mindre-it-e1462980658996.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/05/JRE_Fig01_Jo-faerre-ansatte-jo-mindre-it-e1462980658996.png" caption="Figur 1" text="Jo større virksomhed, desto mere professionelt indgår it i virksomhedens udvikling. " ]Note: n = 5.783. Repræsentativt for fremstillingsvirksomheder med produktion i Danmark (5-250 ansatte). Kilde: Teknologisk Institut, 2015.[/graph]

Login