Digitalt Vækstpanel: Industri 4.0 vedrører os alle

I næste måned kommer regeringens panel for digital vækst med sine anbefalinger. Mandag Morgen har talt med tre centrale medlemmer af panelet, der i sidste uge mødtes for sidste gang. Herfra lyder det samstemmende: Industri 4.0 og digitale kompetencer bliver afgørende for hele samfundet.

Hvad har Metals formand, Claus Jensen, Novozymes topleder, Peder Holk Nielsen, og Nærenergi Danmarks nye direktør, Jacob Himmelstrup, til fælles?

De leder alle efter et fodfæste i fremtidens Industri 4.0-økosystem. Og så har de alle siddet med i såvel SR-regeringens Produktionspanel som V-regeringens Produktion 4.0-panel, der under den siddende VLAK-regering er blevet holdt over døbefonten endnu en gang og nu hedder Digitalt Vækstpanel.

Er der nogen, der kan tale med om danske produktionsvirksomheders konkurrenceforhold – og de udfordringer, industrien står over for i forhold til digitalisering og industri 4.0-teknologier som 3D-printere, robotter og kunstig intelligens – er det altså dem. De har i hvert fald debatteret emnet tæt igennem de seneste tre år og står nu for sammen med vækstpanelets øvrige 12 medlemmer at skulle udsende deres anbefalinger til en dansk industri 4.0-strategi.

Login