Download den nye udgave af Guide to Sustainia

Hvordan ville din by og din hverdag se ud om ti år, hvis bæredygtige løsninger for alvor blev taget i brug? Det er det grundlæggende spørgsmål, som Mandag Morgen-initiativet Sustainia forsøger at svare på i den nye og opdaterede udgave af bogen Guide to Sustainia.

Guiden bygger på omfattende research og beskriver et scenarie, hvor de løsninger, som allerede i dag er tilgængelige, er implementeret globalt og på tværs af sektorer. Den giver således et billede af, hvordan byer, hjem, rejsemønstre og virksomheder kunne se ud, hvis nye og bæredygtige løsninger blev taget i brug.

Download hele Guide to Sustainia her.

”Løsninger møntet på både at forbedre vores sundhed og fremme bæredygtig udvikling bliver sjældent skabt i samme rum. Det må vi ændre. Med Guide to Sustainias fokus på sundhed ønsker vi at skabe en fælles vision for, hvordan mennesker kan leve sunde liv på en sund planet. Dette er det første skridt mod at skabe nye løsninger, som gør både mennesker og planeten mere modstandsdygtig,” udtaler Lise Kingo, executive VP og chief of staffs i Novo Nordisk, som er partner i Sustainia.

Nye kapitler om mode og sundhed

Den nye udgave er opdateret og udvidet med to nye kapitler, der udforsker potentialet for bæredygtig omstilling inden for nye sektorer:

Guide to Sustainia er rig på illustrationer. Download guiden og lad dig inspirere.

For det første modeindustrien, der med et stort forbrug af vand, kemikalier, energi og tekstiler står over for en stor bæredygtighedsudfordring. I Guide to Sustainia præsenteres forbrugere, forhandlere og designere for et fremtidsscenarie, hvor eksisterende innovation, løsninger og nye standarder er implementeret bredt. Kapitlet viser bl.a. eksempler på re-,up- og down-cycling-initiativer, nye forretningsmodeller, en guide til et bæredygtigt klædeskab samt tip for forbrugere og branchefolk.

Men et bæredygtigt liv er også et sundt liv, og derfor indeholder den reviderede udgave også et kapitel om sundhedssektoren. Her beskrives et fremtidsscenarie, hvor sund og bæredygtig praksis ikke blot er rykket ind på hospitaler og i patientplejen, men også på arbejdspladser, skoler, supermarkeder og i byens rum.

Ud over de to nye sektorer giver Guide to Sustainia stadig bud på fremtidsscenarier inden for byer, hjemmet samt transport- og energisektoren.

En guide til en bæredygtig fremtid

Den første udgave af Guide til Sustainia udkom i slutningen af 2011, og med den nye og reviderede udgave er der ført nye kapitler til den internationale litteratur om bæredygtighed.

Udgangspunktet for den nye udgave er stadigvæk det samme. Guiden tager afsæt i løsninger, som allerede er klar til at blive implementeret, og beskriver dermed ikke en utopi, men en realistisk vision. Samtidig demonstrerer guiden, at en bæredygtig livsstil og en høj livskvalitet med fordel kan gå hånd i hånd.

”Med Gudie to Sustainia ønsker vi at fortælle den positive historie om, at bæredygtige løsninger er forenelige med en attraktiv livsstil. Men bogen er ikke blot et sjovt tankeeksperiment, den er en del af en vision om at engagere og motivere forbrugere, CEO’er og beslutningstagere til at ændre deres måde at leve på,” siger Laura Storm, executive director for Sustainia og hovedforfatter til Guide to Sustainia.

Læs mere

Download den nye og reviderede udgave af Guide to Sustainia.

Læs mere om Sustainia på mm.dk/sustainia eller på Sustainias egen hjemmeside sustainia.me.

Kontakt

For mere information om Sustainias aktiviteter, kontakt Marie Louise Gørvild.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu