Drejebog til valgkampen

Valgkampen er skudt i gang og den bliver domineret af velfærd, udlændingepolitik og de to statsministerkandidaters personlige troværdighed. De står begge svagt i tillidsmålingerne hos vælgerne. Og danskerne skal dybest set vælge mellem to statsministerkandidater, de helst ikke vil vide af. Samtidig er alt er på spil for de to, for taberen risikerer også ikke bare at tage valget, men risikerer også at miste sin formandspost i partiet. Men her hører ligheden op: For mens tiden arbejder for Løkke, arbejder den imod Thorning, der har travlt med at vende meningsmålingerne, hvis hun skal undgå, at flere ministre gør som Karen Hækkerup og forlader regeringsskuden.

Helle Thorning-Schmidt er ude i et kapløb mod uret for at bevare nøglerne til Statsministeriet.

Hvis hun ikke i løbet af de næste 100 dage mindsker blå bloks forspring i meningsmålingerne, vil hun få mere end svært ved at banke troen på sejr ind i sine partifæller, sin radikale regeringspartner og sine to støttepartier.

Med først Margrethe Vestagers og i sidste uge også Karen Hækkerups exit er Thorning blevet yderligere svækket. Hun har sagt farvel til to markante ministre på få uger, og det er svært at se Hækkerups farvel til dansk politik som andet end et farvel til en regering, hun ikke længere tror på kan vinde næste valg. Går flere samme vej, risikerer Thorning at komme til at føre en meget ensom valgkamp.

Login