"Efterlønnen er en død ordning på sigt"

Aldrig har så få medlemmer af en a-kasse indbetalt til efterlønsordningen som i dag. Specielt de unge har vendt efterlønnen ryggen. Den nye pensionsaftale vil tynde endnu mere ud i den engang ellers så populære ordning.

Vi skal ikke mange år tilbage i tiden, før efterløn var et særdeles populært tilbud. Den var fredet i klasse A. Den kunne afgøre folketingsvalg. Stort set ingen politiske partier turde pille ved efterlønnen af frygt for at miste vælgere.

Det er ændret på rekordtid.

Nu er efterlønnen ved at afgå ved døden. Aldrig har så få medlemmer af en a-kasse indbetalt til efterlønsordningen som i dag. Kun 23 pct. af de 30-59-årige betaler efterlønsbidrag i dag. Det viser en helt ny opgørelses fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Tilbage i år 2000 var det hele 85 pct., som indbetalte til ordningen. Se figur 1.[graph title="Efterlønnere styrtdykker" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2017/06/TKA_Figur2_Styrtdykket_opdateret.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2017/06/TKA_Figur2_Styrtdykket_opdateret.png" caption="Figur 1" text="Kun 23 pct. indbetaler i dag til efterløn. Specielt muligheden for at få skattefri udbetaling af efterlønsbidrag i 2011 har tyndet ud i efterlønsindbetalere." ]Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekuttering.[/graph]

Login