Efterlysning: Bred aftale om boligskatten

Regeringen bør lave en bred, forståelig aftale om boligskatterne.

Det blev født under Fogh og Løkke i 2001. Det har været elsket og hadet. Det har øget uligheden i Danmark. Det har gjort boligejerne i storbyerne rigere og livet lidt surere for boligejere i udkantskommuner. Nu står det til at blive aflivet. Vi taler naturligvis om boligskattestoppet.

Regeringen siger ganske vist noget andet. Både statsminister Lars Løkke Rasmussen og skatteminister Karsten Lauritzen bliver ved med at tale om ”et nyt og forbedret” skattestop. Men det er mere spin end sandhed.

Den lange åbningsdebat i Folketinget afslørede, at Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre gerne vil forhandle en boligaftale med regeringen – uden om Løkkes store helhedsplan. Og Løkke Rasmussen afviste – desværre – de tre partilederes fremstrakte hænder. Det bør statsministeren overveje endnu en gang. En reform af boligskatterne får betydning for det store flertal af danskere, der bor i ejerbolig, og bør derfor bakkes op af et bredt flertal. Her er regeringens forslag med dets tre store plusser et godt udgangspunkt.

Login