”En dansk statsministers forfængelighed kan ikke stoppe færøsk selvstændighed”

Færøernes nuværende situation over for Danmark kan ikke fortsætte, siger Færøernes udenrigsminister, Poul Michelsen. Færøerne skal have fuld selvstændighed men vil gerne samarbejde med Danmark om sikkerhedspolitik, pengepolitik og Kongehuset, fastslår Michelsen forud for tirsdagens rigsmøde med Danmark og Grønland.

TORSHAVN: Færingerne er et selvstændigt folk, og Færøerne er på vej mod at blive en selvstændig nation. Den udvikling kan ingen politikere i København stoppe.

Til gengæld vil Færøerne gerne samarbejde med Danmark om sikkerheds- og pengepolitik, hvis det kan ske som ligeværdige parter. Hvis ikke det kan lade sig gøre inden for grundloven, må der laves en politisk aftale uden for grundloven.

Sådan lyder den kontante udmelding fra Færøernes udenrigsminister, Poul Michelsen, over for Ugebrevet Mandag Morgen forud for det såkaldte rigsmøde mellem Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Færøernes lagmand, Aksel V. Johannesen, og Grønlands landsstyreformand, Kim Kielsen, som finder sted på Færøerne i morgen.

Login