Mandag Morgens bud på de nye borgmestre

Der er dømt gyservalg i mange af landets kommuner på tirsdag. Socialdemokraterne ser ud til at sætte sig på magten i 48 kommuner og dermed forblive det største borgmesterparti, mens Venstre går frem til 40 borgmesterposter. De Konservative står til at miste 3 af deres 12 borgmesterposter. Enhedslisten kan få stor indflydelse i de kommende konstitueringer. Og Dansk Folkeparti vil mange steder blive tungen på vægtskålen.

Det er nogle af konklusionerne i Mandag Morgens store analyse forud for kommunalvalget på tirsdag. Analysen er baseret på lokale meningsmålinger, tendensen i de landspolitiske meningsmålinger, kortlægning af kandidatlister og valgforbund i de enkelte kommuner samt samtaler med centrale politiske kilder og lokalredaktører i mange af de mere usikre kommuner.

Mandag Morgen kortlægger magtspillet i de enkelte kommuner og giver som det første medie et bud på de 98 nye borgmestre efter valget. Læs om magtspillet i de eneklte kommuner i landsdelene herunder eller få overblik i kortet nederst i artiklen:

Kommuner i Hovedstaden

Hvem vinder gyservalget i Helsingør? Kan Søren P. Rasmussen fortsætte i Lyngby-Taarbæk? Vil DF få sin første borgmester? Falder Socialdemokraternes højborg i Hvidovre? Og kan De Konservative bevare sine borgmesterposter? Læs svarene her.

Kommuner på Sjælland

Kan Marie Stærke forsvare Køge? Vinder Mette Touborg igen i Lejre? Hvem vinder gyseren i Greve? Kan S bevare sin højborg på Lolland? Og vinder kendisserne over Carsten Rasmussen i Næstved? Læs svarene her.

Kommuner i Syddanmark

Hvem vinder dramaet i Fredericia? Beholder kupmageren magten i Kerteminde? Er Anker Boye sikker i Odense? Bevarer Venstre sine højborge? Og er Steen Dahlstrøm nu så sikker i Middelfart? Læs svarene her.

Kommuner i Midtjylland

Hvem vinder gyseren i Viborg? Og dramaet i Holstebro? Kan Kirstine Bille forsvare Syddjurs? Og kan Peter Sørensen forsvare Horsens? Taber S sin gamle højborg i Randers? Læs svarene her.

Kommuner i Nordjylland

Kan Thomas Kastrup-Larsen holde fortet i Aalborg? Hvem vinder gyseren i Frederikshavn? Kan V bevare magten i udskældte Rebild? Kan Arne Boelt forsvare Hjørring? Og hvem vinder tvekampen i Brønderslev? Læs svarene her.

[graph title="Her er de 98 borgmestre" caption="Figur 1  " align="center" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/02/253cb-tka_fig01_borgmestre-fordelt-pa-kommuner.png" image_width="0" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/7acb6-tka_fig01_borgmestre-fordelt-pa-kommuner.png" text="Mandag Morgen forudser, at S får 48 borgmestre, og V får 40 borgmestre."]Kilde: Mandag Morgen. [/graph]

Forrige artikel Kommuner på Sjælland Næste artikel Kommuner i Syddanmark