EU’s øverste dommer hilser dansk sag om mindsteløn velkommen

Det er hverken antieuropæisk eller en krigserklæring, at Danmarks regering går til EU-domstolen for at få EU’s direktiv om en mindsteløn annulleret, siger Koen Lenaerts, præsident for Den Europæiske Unions Domstol, i et interview med Mandag Morgen. Domstolen er ikke et politisk organ, og afgørelserne tager ingen politiske hensyn, understreger han.

Placeholder image
Foto: EU-domstolen

Han ligner mildest talt ikke en klassisk feminist, den 68-årige belgiske juraprofessor Koen Lenaerts.

Men det er ikke desto mindre, hvad EU’s øverste dommer bedyrer at være, da interviewet med Mandag Morgen er overstået, og Lenaerts skal med elevatoren ned og tale for en større forsamling i auditoriet hos advokatfirmaet Gorissen og Federspiel.

Lenaerts har siden 2015 været præsident for Den Europæiske Unions Domstol, der har hjemme i Luxembourg. Han er i København i begyndelsen af januar 2023 for blandt andet at deltage i en fejring på Københavns Universitet af 50-året for Danmarks indtræden i det europæiske fællesskab, som på det tidspunkt allerede var 20 år gammelt.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører