Farvel til den hurtige globalisering

Krig, miljøkrav og udsatte forsyningskæder skubber virksomheder væk fra just-in-time-økonomien. Globaliseringen har skiftet karakter, lyder det fra CBS-forsker, der bakkes op af en ny McKinsey-analyse. Men den mere forsigtige strategi koster på bundlinjen, og derfor er der grænser for, hvor resiliente værdikæderne bliver, vurderer økonomiprofessorer

Containeren bliver ikke arbejdsløs, heller ikke i en forandret globalisering. Men det kan være, den skal vende sig til at blive flyttet mellem lidt færre hænder.
Containeren bliver ikke arbejdsløs, heller ikke i en forandret globalisering. Men det kan være, den skal vende sig til at blive flyttet mellem lidt færre hænder.
Simon Friis Date

Tillid og relationer. Disse to ord er afgørende, når vi skal forstå globaliseringen, som den ser ud 30 år efter murens fald.

Den skiftende politiske verdensorden gør det vigtigere at vide, hvem man kan stole på. Den grønne omstilling skærper behovet for at kende sin egen værdikædes CO2-aftryk. Og så har to års coronanedlukning med forsyningsproblemer fået ordet forsyningssikkerhed højt op på dagsordenen.

”Den hurtige globalisering” er forbi, lyder analysen fra Stine Haakonsson, der er økonomisk geograf og lektor ved Copenhagen Business School.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024