Fire ud af ti seniorer vil forlade arbejdsmarkedet fluks

POLITIK OG VELFÆRD Mere frihed, mere tid til familien eller til fritidsinteresser. Sådan ser drømmen ud for en stor del af arbejdstagere over 50 år, som derfor er klar til at forlade arbejdsmarkedet, så snart de får chancen. Deltid og seniordage kan få dem til at blive, mens et stort mindretal ikke længere kan klare arbejdet. Det viser ny undersøgelse af danskernes seniorarbejdsliv.

Placeholder image
Foto: Sofie Mathiassen / Ritzau Scanpix

Arbejdslivet er ikke attraktivt nok for en stor del af de mest erfarne mennesker på arbejdsmarkedet

I stedet for at fortsætte med at møde på jobbet dag efter dag vil næsten fire ud af ti seniorer hellere forlade arbejdsmarkedet så snart som muligt. De er ikke indstillet på at vente, til de på et tidspunkt når pensionsalderen og får ret til at få folkepension.

Sådan lyder de tankevækkende resultater fra en ny undersøgelse af seniorernes holdninger, som Mandag Morgen nu kan offentliggøre. Undersøgelsen bygger på svar fra 12.700 personer over 50 år i beskæftigelse.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører