Flertal af danskere vil sende DJØF’ere til provinsen

Dansk Folkeparti har vundet værdikam­pen. Punktum. Det viser Mandag Morgens store vælgerundersøgelse. Partiet har dygtigt formået at sætte ord på mange danskeres utryghed og bekym­ring for fremtiden. Undersøgelsen viser, at også når det gælder Udkantsdanmark har DF’s skarpe næse for, hvad der rører sig i folkedybet, givet afkast. Selvom et solidt flertal af danskerne bakker op Lars Løkkes planer om at flytte statslige arbejds­pladser fra hovedstaden til provinsen, så er DF’s væl­gere dem, der er allermest positive. Det på trods af, at DF lagde stemmer til VK-regeringens mange strukturreformer i 00’erne, der var med til at fjerne statslige job fra landsdelene.

Når statsminister Lars Løkke Rasmussen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i løbet af september vil fremlægge deres strategi for at flytte statslige arbejdspladser ud af København, har de på forhånd opbakning fra et meget stort flertal af danskerne.

Seks ud af ti vælgere går ind for at flytte arbejdspladserne til provinsen. Og kun godt hver 10. vælger er imod.

Det viser Mandag Morgens store vælgerundersøgelse, som er gennemført i samarbejde med professor i statskundskab ved Aalborg Universitet Jørgen Goul Andersen og YouGov. Se figur 1

Login