Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Forskere vil bremse aldringen og give os flere og sundere leveår

Når vi bliver ældre, får vi flere sygdomme og skavanker. I dag behandler vi hver sygdom for sig, men forskningen i aldring ser på, hvordan man kan holde cellerne så friske og intakte, at sygdommen ikke får grundlag for at udvikle sig. Dermed kan vi – forhåbentlig – leve både længere og sundere.

Morten Scheibye-Knudsen har ikke spist morgenmad, selvom det snart er middag. Han har kun fået sort kaffe. Sådan er det de fleste dage, Scheibye-Knudsen spiser ikke noget mellem kl. 20 og 12, og det har han ikke gjort i flere år. Til gengæld håber han at kunne holde sig ung nogle år længere.

Måske burde vi andre også klare formiddagen på tom mave. Morten Scheibye-Knudsen er læge og lektor ved Københavns Universitets Center for Sund Aldring, og han er en af verdens førende forskere i aldring. Han er ret sikker på, at jævnlige perioder med faste er med til at holde kroppens celler i god stand og dermed forhindre alderdommens mange skavanker og sygdomme i at få fat. Forklaringen vender vi tilbage til. 

Forskning i aldring – eller måske rettere sagt; i at forhindre aldring – lyder lidt som den årtusinder gamle drøm om at finde ungdommens kilde og nøglen til evigt liv. Men den moderne forskning i aldring handler ikke om at gøre os i stand til at leve i hundreder af år, men – i hvert fald i første omgang – om at holde mennesker sunde, raske og aktive i flere af de år, vi lever. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024