Frankrigs hårde højre lokker med en grøn omstilling baseret på livsglæde

Lokalisme, positivisme og sund fornuft er nøgleordene i det højrenationale franske parti National Samlings økologiske manifest, der er anti-globalt, anti-liberalt og rødt i fordelingspolitisk forstand. Men i EU stemmer partiet ofte med de stærke lobbyer fra industri og landbrug.

Claus Kragh

”Økologien er hjertet i den nationale genrejsning. Vi går ind for en livsglædens økologi for franske borgere i Frankrig.”

Sådan lyder nogle af formuleringerne i det manifest for den grønne omstilling, som det fremadstormende franske parti National Samling, Rassemblement National, RN, går til det kommende parlamentsvalg på. Valget finder sted i to runder 30. juni og 7. juli, og RN står til at blive det klart største parti.

RN’s grønne manifest er først og fremmest en retorisk velformuleret værdipolitisk tekst, mens det omvendt er fattigt på programmatisk overblik og på tal for, hvordan Frankrig skal nå den klimaneutralitet i 2050, som partiet går ind for.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024