Fremtidens arbejdsmarked: Kreativitet, kritisk tænkning og sociale færdigheder

Tusindvis af job vil forsvinde de kommende år og blive erstattet af nye, som slet ikke er opfundet endnu. En stor del af de færdigheder, som arbejdsgiverne værdsætter i dag, vil ikke være særlig relevante om få år. Til gengæld vil personlige egenskaber som kreativitet, kritisk tænkning og sociale færdigheder være i høj kurs.

Vi kan lige så godt begynde at vænne os til det.

Fremtidens arbejdsmarked med robotter, kunstig intelligens og øget automatisering kommer til at stille helt andre krav til os end i dag. Det vil ændre det daglige arbejde for alle, lige fra anlægsgartnere, svejsere og fabriksarbejdere til modedesignere, læger og administrerende direktører.

Tusindvis af job vil forsvinde i de kommende år. Men det er langtfra sikkert, at det vil føre til massearbejdsløshed. Gamle job bliver erstattet af helt nye job, hvoraf mange slet ikke er opfundet i dag.[graph title="Alle bliver berørt" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2017/04/TKR_Fig1_Alle-bliver-beroert.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2017/04/TKR_Fig1_Alle-bliver-beroert.png" caption="Figur 1" text="Under 5 pct. af alle erhverv har potentiale til at blive fuldt automatiseret. Men ca. 60 pct. af alle erhverv har mindst 30 pct. aktiviteter, der teknisk set kan automatiseres." ]Kilde: McKinsey Global Institute, World Economic Forum, Cevea, Kraka, Dansk Arbejdsgiverforening og LO.[/graph]

Login