Fremtidens industriarbejdere skal være it-nørder med sprogøre

Fremtidens industriarbejdere skal have dyb indsigt i nye digitale teknologier og være i stand til at kommunikere på flere platforme og sprog, hvis Danmark skal være et produktionsland, lyder det fra DI. Det stiller nye krav til erhvervsskolerne, mener formanden for CO-Industri.

Glem alle forestillinger om industrien som en rummelig opsamlingskasse for borgere, der er bogligt – og ofte også kommunikativt – ”udfordrede”, og som kan søge ly i pasning af fuldautomatiserede industrianlæg, der bare skal fodres med nye emner.

Fremtidens industrimedarbejdere skal i langt højere grad end i dag have indsigt i nye digitale teknologier, kunne kommunikere på flere platforme, sprog og fagniveauer, have forretningsforståelse og ikke mindst være initiativrige, innovative og omstillingsparate.

Det viser Mandag Morgens analyse, der er baseret på en gennemgang af de seneste undersøgelser og anbefalinger for udvikling af Danmark som produktionsland samt samtaler med eksperter inden for produktion og konkurrenceevne.

Login