Gribskov lukker videnskaben ind i skoler og børnehaver

Gribskov åbner sine skoler, børnehaver og specialinstitutioner for forskere, så de kan finde de metoder med størst effekt for udsatte børn og forældre. Det nye samarbejde er formentlig det første af sin art i verden og har store perspektiver.

Som den formentlig første kommune i verden går Gribskov helt nye veje i forsøget på at hjælpe børn og unge.

Den nordsjællandske kommune vil i de næste fem år åbne sine vuggestuer, børnehaver, skoler og specialinstitutioner for en gruppe af forskere fra Trygfondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet, så de kan finde frem til de metoder med størst positiv effekt.

Målet med det nye strategiske samarbejde er at finde nye lovende metoder til at knække koden for at hjælpe børn og unge og deres forældre med forskellige former for problemer. Det kan f.eks. være metoder til at forebygge, at unge ender på sidelinjen med massive sociale problemer, styrke små børns læsefærdigheder i indskolingen eller blive bedre til tidligt at tackle nybagte forældres problemer. Tanken er, at de gode erfaringer skal brede sig som de berømte ringe i vandet til andre dele af landet lige fra Skagen i nord til Gedser i syd og dermed komme alle børn til gavn både fagligt, socialt og sundhedsmæssigt.

Login