Nyt Job til  
Tommy Ahlers

Han skal forbinde det grønne med det blå og ’gøre det rigtige’

Tommy Ahlers’ fremmeste opgave som formand for Concito bliver at bygge bro mellem det grønne Danmark og det blå Danmark, der er splittet i spørgsmålet om en CO2-afgift. 

Foto: Niels Ahlmann Olesen_Berlingske_Ritzau Scanpix
Mads Thunestvedt Hansen

Om

Hvem? 

Tommy Ahlers 

Hvilket job?

Bestyrelsesformand i Concito 

Hvorfra?

Bestyrelsesmedlem i Concito 

 

Det er ikke, fordi Tommy Ahlers ligger på den lade side. For et par uger siden kom det frem, at han, sammen med en forretningspartner, vil lave en startup med fokus på at gøre det nemmere at opskalere grønne deep-tech-virksomheder. I sidste uge blev han så udnævnt til posten som bestyrelsesformand i den grønne tænketank Concito, som han overtager fra Connie Hedegaard.

Han sætter sig for bordenden i en tænketank, der de seneste par år har fået mere og mere indflydelse på Danmarks grønne udvikling, blandt andet som videnspart i den grønne trepart for arbejdet med en CO2-afgift på landbruget. 

Blå bog

Baggrund

  • 2023: Adjungeret professor på DTU
  • 2022: Stifter af investeringsselskabet Look Up Ventures
  • 2019-2021: Medlem af Folketinget for Venstre
  • 2018-2019: Uddannelses- og forskningsminister

Uddannelse

  • Cand.jur. fra Københavns Universitet

Selv beskriver Tommy Ahlers i et LinkedIn-opslag i forbindelse med udnævnelsen Concito som et sted for dem, "der vil være sikre på, at de gør 'det rigtige' inden for klima og biodiversitet". Men hvad er det rigtige at gøre, når det kommer til et af tidens mest højspændte politiske spørgsmål: En CO2-afgift på landbruget? Her skriver Concito, at en afgift "uden sammenligning er den bedste, billigste og mest effektive måde at sænke landbrugets udledninger af drivhusgasser på".

Derfor kan Tommy Ahlers’ fremmeste opgave som formand for Concito være at bygge bro mellem det grønne Danmark og det blå Danmark, der er splittet i spørgsmålet om en CO2-afgift. For der er vist ingen tvivl om, at Tommy Ahlers’ stemme i det overvejende borgerligt-liberalt sindede erhvervsliv er indflydelsesrig efter mere end to årtier som iværksætter, medlem af Venstre og derudover landsdækkende eksponering i Løvens Hule. Og noget tyder på, at det også er den retning, han vil trække Concito i. 

I et interview i Børsen udtaler han, at han ”måske” kommer til at ”have mere fokus på innovation og erhvervslivet”.

Tommy Ahlers kan støtte sig til blandt andre Klimarådets tidligere formand Peter Birch Sørensen, som er del af Concitos bestyrelse, mens afgående bestyrelsesformand og tidligere klimakommissær i Europakommissionen Connie Hedegaard fremover vil være tilknyttet som rådgiver.

Omtalte personer

Tommy Ahlers

Bestyrelsesmedlem, Concito, iværksætter, fhv. MF og uddannelses- og forskningsminister (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 2001)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu