Nyt Job til  
Kristian Weise

Han skal forvalte millioner til mere tryghed

Foto: Lotte Ærsøe
Laura Ellemann-Jensen

Den største udfordring

Fakta

Hvem?

Kristian Weise

Hvilket job?

Underdirektør, TrygFonden

Hvorfra?

Generalsekretær, Oxfam IBIS

42-årige Kristian Weise udskifter i midten af januar direktørjobbet hos ngo’en Oxfam IBIS med stillingen som underdirektør i TrygFonden. Hvad der kan lyde som et skridt ned ad den rangstige, karrieremennesker går så meget op i, er dog først og fremmest et hop fra én verden til en anden – fra rollen som donationsmodtager og ulandenes vagthund til rollen som den glade giver og forvalter af en enorm pengepulje, som skal hjælpe med at udvikle trygheden i Danmark.

Hvert år uddeler TrygFonden millioner til tryghedsskabende aktiviteter. Alene i 2020 uddelte fonden 620 millioner kroner.

Mere konkret har Weise fået til opgave at realisere TrygFondens nye strategi, der blev vedtaget af repræsentantskabet i foråret. Den nyansatte mand har fået ansvar for delmål nummer 1 og 5.  

Mål 1 handler om tryghed i hverdagen. Det er et mål, der allerede er veludviklet og blandt andet rummer TrygFondens velkendte hjertestarter-projekt. Derimod er mål 5 et helt nyt mål og derfor også en større udfordring for den nye underdirektør, der tiltræder 15. januar 2022. Målet skal så at sige udvikles fra bunden. Repræsentantskabet har dog allerede vedtaget, at det er et mål om at øge danskernes deltagelse i og tillid til demokratiet – og derudover skal det medvirke til at sætte tryghed på dagsordenen i samfundsdebatten. Men hvordan det skal gøres, det er nu op til især Kristian Weise at finde ud af.

Weise skal udover at sikre, at strategiens mål får ben at gå på, også lede fonden sammen med den anden underdirektør, Jette Jul Bruun. Samarbejdet mellem fagområder i fonden skal styrkes, ligesom de eksterne netværk og samarbejdsrelationer skal opgraderes.

Kristian Weise har i en årrække arbejdet i fagbevægelse, tænketank og ngo. Han er rundet af den socialdemokratiske muld og startede karrieren med at vandre næsten direkte fra universitet og over til rådgivning af Poul Nyrup Rasmussen, da den tidligere statsminister var europaparlamentariker. Hans vej er gået forbi det internationale fagforbund ITUC, og han har været rådgiver i det danske LO, inden han vendte tilbage til Bruxelles som leder af det socialdemokratiske sekretariat.

Men hvor særligt topstillingerne hos tænketanken Cevea og Oxfam IBIS har været jobs, hvor Weise har været afhængig af finansiering udefra, bevæger han sig med den nye stilling derhen, hvor pengene rent faktisk er. Nu er det Kristian Weise selv, der kan støtte formål inden for fondens værdier. Nu er det ham, der deler penge ud.

Samtidig bliver det rent ledelsesmæssigt en ny opgave, når Kristian Weise går fra at være øverste leder til at være underdirektør. Den slags skift til nye lederroller kan være en svær dans at bevæge sig ud i – nogle kan finde ud af det, mens andre aldrig finder sig til rette.

Men med omkring tre årtier tilbage på arbejdsmarkedet er der rig mulighed for, at Kristian Weise også i fremtiden kan bevæge sig videre til andre stillinger på flere niveauer.

Baggrund

2019-2022: Generalsekretær, Oxfam IBIS

2011-2019: Direktør, tænketanken Cevea

2010-2011: Sekretariatsleder, Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet

2008-2010: International rådgiver, LO

2005-2007: Politisk analytiker og rådgiver, ITUC

2004-2005: Politisk rådgiver for Poul Nyrup Rasmussen i Europa-Parlamentet

2004: MSc i politisk sociologi, London School of Economics and Political Science 

Omtalte personer

Kristian Weise

Underdirektør, Trygfonden
BA i økonomi og filosofi (CBS 2002), kandidat i politisk sociologi (LSE 2004)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu