Nyt Job til  
Lars Krarup

Han skal holde fast i rollen som katalysator for udviklingen af bæredygtigt byggeri

Lars Krarup skal som ny bestyrelsesformand for Realdania fastholde en troværdig og legitim profil som en helt central aktør i den bæredygtige omstilling af byggeriet.

Den største udfordring

Nyt job

Hvem? Lars Krarup

Hvilket job? Bestyrelsesformand for Realdania

Hvorfra? Borgmester i Herning

Lars Krarup får som ny bestyrelsesformand for Realdania til opgave at styre en absolut supertanker i den filantropiske sektor. Realdania har siden år 2000 uddelt i omegnen af 21 milliarder kroner til mere end 4.000 projekter. Alene i 2020 uddelte foreningen knap én milliard kroner. Dertil kommer forvaltningen af en investeringsformue på 24,5 milliarder kroner.

Krarup har siddet i bestyrelsen siden 2013 og dermed været med ombord i en periode, som har markeret et sporskifte i Fondsdanmark. Realdania har stået som en af frontløberne i en bevægelse væk fra hattedameri og guldskiltedonationer og har meldt sig på banen som en synlig aktør, der vil bidrage til løsninger på globale samfundsudfordringer – en tilgang, der kaldes katalytisk filantropi.

Som led i den udvikling har Realdania opbygget et stort sekretariat, professionaliseret hele uddelingssiden og påtaget sig en langt mere aktiv rolle, end vi tidligere har set i fondssektoren. Det er et skifte, der på mange måder er en succeshistorie for Realdania. Med projekter som bynetværket C40, kommuneprojektet DK2020 og flere klimatilpasningsindsatser har foreningen sat et stort aftryk på byggeriet – og sat bæredygtighed på dagsordenen.

Det er en rolle, der er stor efterspørgsel på set i lyset af den seneste rapport fra FN’s klimapanel, IPCC, Danmarks 2030-målsætning og en ny national strategi for bæredygtigt byggeri. Lars Krarup får til opgave at føre den linje videre.

Alt er dog ikke en dans på roser, når den mangeårige Herning-borgmester sætter sig for bordenden ved bestyrelsesmøder i hovedsædet på Jarmers Plads. Realdania har i flere omgange mødt stor kritik – som både er gået på konkurrenceforvridning, høje udgifter til løn og administration og mere bredt på fondenes legitimitet og magt.

I foråret kom det desuden frem, at Realdania har investeret penge i ikke mindre end 11 våbenselskaber – en investeringsstrategi, som fra flere sider har mødt kritik for at harmonere dårligt med at være en forening, der arbejder for mere bæredygtighed og livskvalitet. Forsvaret fra Realdania lød dengang, at foreningen holder sig inden for gældende lovgivning. Men i en tid hvor EU’s nye taksonomi for bæredygtige investeringer har lagt pres på alle investorer, holder det argument nok ikke længe.

Der er derfor brug for, at Lars Krarup sikrer, at der er overensstemmelse mellem det impact, Realdania vil bidrage med, og de investeringer, fonden foretager.

Baggrund

2002-2021: Borgmester i Herning (Venstre)

2006-2019: Medlem af KL’s bestyrelse

2006-2013: Medlem af Realdanias repræsentantskab

2013-2021: Medlem af Realdanias bestyrelse

2000-2001: Direktør for Blue Fox Herning A/S

2000: Salgschef for Carlsberg/Tuborg i Jylland og på Fyn

1997-2000: Salgskonsulent hos Tuborg

1991-1997: Slagter, mestersvend mv. Føtex

1991: Uddannet slagter

49 år

Omtalte personer

Lars Krarup

Formand, Realdania, formand, Team Danmark
Slagter (1991)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu