Her er erhvervslivet bedste rådgivere

For et stort millionbeløb lægger konsulenthuse en strategi og hjælper selskaber med at eksekvere den. Men hvordan går det egentlig med konsulenthusenes egen forretning? Vi ser på, hvilke konsulenthuse der er bedst og dårligst i en tid, hvor erhvervslivet skriger på rådgivning.

[graph title="Stor forskel på rådgiveres performance" align="right" image="https://www.mm.dk/images/archive/4441.jpg" image_full="https://www.mm.dk/images/archive/4441.jpg" caption="Figur " text=""]Note1: Oplyser ikke tal for omsætning.
Note2: Oplyser ikke særskilt regnskab for den danske del af forretningen.
Kilde: Selskabernes seneste regnskab.[/graph]

Markedet for rådgivning på topniveau buldrer af sted. Kombinationen af disruption, analytics og højkonjunktur har fået efterspørgslen på konsulentydelser til at eksplodere, og det får pengene til at regne ned over de konsulenthuse, der formår at gribe muligheden. Hos Bain, Qvartz og Implement er væksten tocifret, og de gode tider bruges på at udvide forretningen. Hos andre står det stille, mens enkelte huse, heriblandt McKinsey, går baglæns. Se figur 1.

InsideBusiness stiller skarpt på præstationerne i den normalt lukkede verden af selskaber, der lever af at rådgive andre, heriblandt rådgivere som McKinsey, Bain, Boston Consulting Group (BCG), PA Consulting, Rambøll, Qvartz, Implement og Valcon. De konkurrerer indbyrdes om de samme kunder, og ligesom for de virksomheder, de rådgiver, er det en konkurrence om at gribe de nye muligheder hurtigt og sætte sig tungt på de eksisterende.

Login