Her er kommunernes klimaprojekter i 2020

Klimakrisen har sat sit aftryk på de kommunale budgetter. Der investeres i alt fra skybrudssikring over lokale klimafonde til indkøb af nye elbiler eller ladestandere. Ønsket om at gøre noget godt for klimaet er stort. Men der mangler solid viden om, hvordan man får mest for pengene, påpeger KL.

Hvordan skal klimalovens ambitiøse mål føres ud i livet? Det skal politikerne på Christiansborg forsøge at finde svar på, når de forhandler sig frem til en klimahandlingsplan til foråret. En ting står dog klart: Landets 98 kommuner kommer til at holde hårdt for.

I kommunerne er lokalpolitikere og embedsmænd dog allerede godt i gang med at sætte nye klimatiltag i søen. En gennemgang af de nyligt vedtagne budgetter for 2020 viser, at klimaprojekterne vil pible frem i det kommunale landskab næste år. Grønne rådgivningscentre, klimasikringsprojekter, borgermøder om klimaløsninger, elbusser og lokale klimafonde er nogle af de tiltag, som kommunalpolitikerne har prioriteret at bruge millioner på i det kommende år.

Der findes ikke et samlet tal for, hvor mange penge kommunerne samlet har sat af til klimatilpasning og reduktion af CO2 i 2020. Men klimaet er på dagsordenen i stort set alle kommuner.

Login