Nyt Job til  
Rebecca Matthews

Hun skal sende ARoS ind i museernes verdenselite

Foto: Aros
Laura Ellemann-Jensen

Den største udfordring

Nyt job

Hvem? Rebecca Matthews

Hvilket job? Direktør, ARoS Aarhus Kunstmuseum

Hvorfra? Direktør, Glasmuseet Ebeltoft

I Aarhus er det en velkendt skikkelse, valget er faldet på som direktør for byens kunstneriske stolthed, ARoS. Rebecca Matthews, hedder hun, og hun kommer med den kunstneriske og ledelsesmæssige tyngde, som museet må siges at have brug for.

Rebecca Matthews er tidligere chef for Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017, et arbejde hun modtog Dannebrogsordenen for, og det seneste halve år har hun ledet Glasmuseet i Ebeltoft. Mellem de to stillinger var hun tilbage i hjemlandet for at være direktør for Goodenough College i London.

Og med museets ambitiøse projekt The Next Level får Rebecca Matthews brug for at trække på samtlige ledelseskompetencer, hun gennem tiden har oparbejdet, når hun til december begynder på ARoS.

The Next Level er et storstilet udbygningsprojekt til 200 millioner kroner med et underjordisk udstillingsgalleri på 1.000 kvadratmeter, som skal rumme et kæmpeværk af den verdenskendte amerikanske kunstner James Turrell. For at sætte udfordringen i perspektiv skal det nye værk med museets egne ord i størrelse, format og dristighed være på niveau med Olafur Eliassons Your rainbow panorama, der siden 2011 har tronet over museet og været dets varemærke nationalt såvel som internationalt.

ARoS er et af de mest besøgte museer i Skandinavien, men det er ikke nok for bestyrelsen, der stiler efter at blive et af de 10 mest vægtige kunstmuseer – i verden!

Så der er lidt at leve op til for den nye direktør, der udover sine danske ansættelser tidligere har arbejdet for The British Council i Australien, Wales og New York, for Australia Council for the Arts i Sydney og for Sydney Opera House.

Kunstmuseet har siden juni ledt efter en ny direktør, efter at Erlend Høyersten trak sig som følge af årelang kritik af ledelsen og en i det hele taget usund organisationskultur.

Kritikken eskalerede i foråret, hvor medarbejdere i et brev til bestyrelsen fortalte om en sexistisk og krænkende kultur foranlediget af netop Høyersten. Det blev derpå besluttet at igangsætte en ekstern undersøgelse af arbejdsmiljøet, og da undersøgelsens konklusioner flugtede med medarbejdernes brev, var Høyersten fortid.

Derfor ligger der for Rebecca Matthews også en større opgave i at få arbejdsmiljøet på rette spor igen.

Baggrund

Siden 1. maj 2021: Direktør, Glasmuseet Ebeltoft

2018-2021: Direktør, Goodenough College (London)

2013-2018: Direktør, Fonden Aarhus 2017

2017: Modtog Dannebrogsordenens Ridderkors

2008: Lederuddannelse, Australian Graduate School of Management

1994: Kandidat i kunsthistorie, London University

1991: Kandidat i fransk og tysk litteratur og sprog, University of Cambridge

1968: Født Newbury, England.

 

Omtalte personer

Rebecca Matthews

Direktør, Aros
Master of arts (Cambridge Uni. 1990)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu