Hvem vil kæmpe for dankortets ejer, Nets?

En revolution er på vej for betalinger i Danmark. Inden længe tvinges butikkerne til at betale hele regningen for kundernes kreditkortbetalinger. Det sker, mens bankerne skubber andre korttyper ud til de yngre kunder, og priskonkurrencen bliver hårdere fra MobilePay.

Dankortet er ved at miste et af sine væsentligste overlevelsesparametre: prisen.

For nu er det ikke længere dankortet, som er det billigste betalingsmiddel i landets butikker. Og det er ellers prisen, som i årevis har holdt hånden under dankortet takket være Dansk Erhverv og detailhandlen, der har kæmpet for det hæderkronede gamle betalingssystem.

Men nu sker der ting og sager, der inden for få år kan skubbe danskernes foretrukne betalingskort ud på et permanent sidespor. For med MobilePays seneste prisjustering fra april i år er det nu billigst at benytte Danske Banks betalingsløsning for rigtig mange aktører i detailhandlen. Det er blevet muligt at sænke priserne, fordi MobilePay efter Swipps død nu samarbejder på tværs med alle banker om at gennemføre konto til konto-betalinger i stedet for at bruge betalingskort som mellemled. Og det er en markant billigere metode.

Login