Hvidovre skærer hver femte sygedag

I årevis har landets kommuner kæmpet med højt sygefravær blandt de ansatte. I Hvidovre ser de ud til at have knækket koden. Med en skræddersyet indsats på den enkelte arbejdsplads er de ansattes fravær i ældreplejen faldet dobbelt så meget som det kommunale landsgennemsnit. Opgør med one-size-fits-all-ledelse og en forstærket dialog mellem ledelse og medarbejdere har givet succes. Erfaringerne kan overføres til hele landet, siger eksperter.

Fraværet blandt medarbejderne på plejehjemmene i Hvidovre Kommune er de senere år reduceret med mere end en femtedel. Det viser en dugfrisk opgørelse, som kommunen har foretaget for Mandag Morgen. Reduktionen er sket, efter at den centrale ledelse på Rådhuset har opgivet tidligere one-size-fits-all-ledelse og i samarbejde med hver enkelt institution nu skræddersyer indsatsen for at bringe fraværet ned.

Redskaberne i den skræddersyede indsats strækker sig fra nye måder at tilrettelægge nattevagtens arbejde på, over installation af lifte, der klarer de tunge løft, til programmer, der giver medarbejderne mere motion f.eks. ved at løbe i arbejdstiden. Det helt afgørende er, at lederen på plejehjemmet eller de andre institutioner tør tage en samtale med de medarbejdere, der har et højt fravær. På den måde høster hun vigtig viden om årsagen til fraværet.

Resultatet taler sit tydelige sprog om, at metoden er effektiv: Mens det er lykkedes at skære mere end 21 pct. af fraværet i Hvidovre Kommunes ældrepleje, er fraværet på de kommunale arbejdspladser på landsplan efter års fokus kun faldet med godt 11 pct. Se figur 1.

Login